Ковачица

Ново санитетско возило за Службу медицинске помоћи

А ОД ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ…

• Ново, опремљено возило, поклон је Покрајинске владе Дому здравља Ковачица, и једно је од четири која су добила домови здравља у Јужнобанатском управном округу

Деветнаестог маја, четири дана пошто је у Новом Саду преузето од Покрајинске владе, санитетско возило, опремљено најсавременијом опремом, стигло је у Ковачицу, у Дом здравља ове јужнобанатске општине.

Директор Дома здравља др Предраг Винковић је непосредно потом кључеве возила  предао др Живојину Мишићу, начелнику Службе хитне медицинске помоћи.

Свечаном чину примопредаје присуствовао је и предсеедник Општине Ковачица Милан Гарашевић, који је, обраћајући се запосленима Дома здравља и Хитне медицинске помоћи, истакао значај који здравство има у приоритетима активности локалне самоуправе, а уз захвалност Покрајинској влади на помоћи, истовремено је захвалио и свим запосленима у Дому здравља на пожртвовању у борби против коронавируса.

Међу присутниом званицама био је и Драго Терзић, директор РФЗО, који истакао одличну сарадњу са ковачичким Домом здравља, похваљујући менаџмент за  рационалност у његовом пословању.

Др Предраг Винковић, директор Дома здравља, уз захвалност председнику Покрајинске владе Игору Мировићу, др Зорану Гојковићу, секретару Покрајинског секретаријата за здравство, на поклону, као и Милану Гарашевићу, председнику општине, на свесрдној помоћи,  захвалио је и свим запосленима на свему ономе што чине у овим околностима када влада светска пандемија коронавируса, од које је само у  општини Ковачици умрло двоје људи.