ПОКРАЈИНА БРИНЕ... Игор Мировић, председник Покрајинске владе и и Драгана Митровић, градоначелница Вршца

Вршац

Нови уговори са Покрајинском владом о почетку реализације више значајних пројеката

ЗНАЧАЈНА ПОДРШКА ЗА ЗНАЧАЈНЕ ПРОЈЕКТЕ

• Покрајина ће суфинансирати израду пројектно-техничке документације за сређивање канализације, реконструкцију резервоара пијаће воде и раскрснице на којој се укршта чак шест улица, као и за завшретак комасације у КО Влајковац, Избиште и Уљма

Градоначелница Вршца Драгана Митровић, присуствовала је, у петак, 23. априла, у Влади АП Војводине, свечаном уручењу Уговора о додели бесповратних средстава за суфинансирање изградње, санације, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације и Уговора о додели средстава за суфинансирање јединица локалне самоуправе у изради пројектно-техничке документације за планиране радове.

Најпре је са Секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство потписан Уговор за реконструкцију резервоара прве висинске зоне Р1 за другу фазу радова за који ће од стране Секретаријата бити додељено 6.934.414 динара, док ће Град Вршац за ову инвестицију издвојити 1.825.834 динара.

„Овом реконструкцијом предвиђена је замена дотрајале машинске и електро опреме на резервоару пијаће воде, као и постављање савременије опреме која ће допринети уштеди електричне енергије и сигурнијем систему водоснабдевања грађана Вршца“ изјавила је градоначелница Драгана Митровић.

Са овим  секретаријатом потписан је и Уговор о додели средстава за завршетак поступка комасације пољопривредног земљишта у катастарским општинама Влајковац, Уљма и Избиште у укупној вредности од 20.551.920 динара од којих ће једнаки износи од по 10.275.960 динара бити издвојени од стране АП Војводине и из буџета Града Вршца.

„На овај начин ћемо успешно привести крају поступак комасације пољопривредног земљишта на територији катастарских општина Уљма, Избиште и Влајковац који је и у досадашњем току веома ефикасно спроведен чиме ћемо још једном показати да смо апсолутни лидери у спровођењу поступака комасације у нашој земљи“ истакла је овом приликом градоначелница Вршца.

Потом је са Секретаријатом за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу потписан Уговор за израду пројектно техничке документације за реконструкцију раскрснице улица Дејана Бранкова, Боре Костића, Живе Јовановића  и Филипа Вишњића у Вршцу, где је предвиђена изградња раскрснице са кружним током саобраћаја према којем ће Покрајина и Град определити по 1.000.000 динара.

„С обзиром да се ради о високо фреквентној раскрсници, оптерећеној теретним саобраћајем на којој се укршта чак шест улица и два државна пута, неопходно је извршити њену модернизацију према најсавременијим стандардима као би се саобраћај у том делу града одвијао ефикасније и безбедније.“ додала је на крају Драгана Митровић.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.