ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ... са свечаности доделе уговора у Покрајинској влади

Стари Лец

Нова финансијска подршка Покрајине Дому за душевно оболела лица

ЗА БОЉИ КВАЛИТЕТ УСЛУГА И СТАТУС КОРИСНИКА

• Нашој установи одобрена су средства за реализацију програма развоја и унапређења социјалне заштите и побољшања статуса корисника – истакла је Изабела Јовановић, директорка Дома „1. октобар“, након потписивања уговора у Покрајинској влади

Након спроведеног конкурса, Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова одобрио је средства Дому за душевно оболела лица „1. октобар“ у Старом Лецу, чиме ће се у значајном сегменту унапредити квалитет услуга у овој установи и статус корисника тих услуга.

Уговор о додели средстава потписала је Изабела Јовановић, директорка „1. октобра“, која је том приликом изјавила:

Дом за душевно оболела лица 1. октобар Стари Лец успешно је конкурисао за реализацију пројекта који се тичу унапређења социјалне заштите корисника наше установе. На основу Јавног конкурса за финансирање односно суфинансирање мера, активности и програма у области социјалне заштите, нашој установи одобрена су средства за реализацију програма развоја и унапређења социјалне заштите и побољшања статуса корисника. Ово је још једна у низу донација, помоћи и подршке коју добијамо од Покрајине, чиме унапређујемо квалитет услуга које пружамо нашим корисницима, на чему се посебно захваљујем покрајинском секретару Предрагу Вулетићу и његовом стручном тиму што имају пуно разумевања и пружају велику подршку установама за смештај корисника који се налазе у систему социјалне заштите” – истакла је Изабела Јовановић.

Иначе, Дом за душевно оболела лица „1. октобар“ у Старом Лецу, селу у општини Пландиште, које има око 400 становника, почео је са радом давне 1956 године и данас има преко 550 корисника и други је дом те врсте у Србији, како по бројности тако и по квалитету услуга.

Пројекат „Једним путоказом до 14 насељених места“ суфинансира Општина Пландиште, Решење бр. 681-3/2023-II од 22. 5. 2023. Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.