Ковин

Спроведена акција дезинфекције у свим местима општине Ковин

ВАТРОГАСЦИ И ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ, ДОБРОВОЉНО И ЗАЈЕДНО

• Дводневну акцију успешно су извели чланови Добровољног ватрогасног друштва, уз помоћ пољопривредника- добровољаца и њихових трактора

Протеклог викенда, у свим насељеним местима општине Ковин спроведена је акција дезинфиковања свих фрекфентнијих путева и тротоара. Дводневну акцију извели су добровољни ватрогасци и пољопривредници-добровољци, који су за потребе обављања овог важног посла у време ванредног стања дали своје тракторе. Дезинфекционо средство, натријум хипохлорит, обезбедило је ЈКП „Ковински комуналац“, а акцијом су координирали, у име Општинског ватрогасног савеза Јовица Ивковић, а у име Општинског штаба Петар Чолаковић, задужен у ОУ Ковин за ванредне ситуације.

Посао је започет у суботу увече, истовремено на територији целе општине Ковин, када су дезинфиковани тротоари и прилази важним објектима, као и приступи фреквентним местима. Учествовало је 29 добровољних ватрогасаца и утрошено је 1670 литара воде и сразмерно дезинфекционог средства.

Наредног дана , у недељу, дезинфиковане су улице, у акцији изведеној такође истовремено у Ковину и свим насељеним местима општине: Плочици, Скореновцу, Гају, Дубовцу и Шумарку, у Баваништу, Малом Баваништу и Белом Брегу, Делиблату, Мраморку.

Тог, другог дана, у акцији је учествовало  20 пољопривредника и осам добровољних ватрогасаца, са 19 трактора опремљених прскалицама и два ватрогасна камиона. За дезинфекцију улица на територији целе општине укупно је утрошено близу 59 хиљада литара воде и сразмерно дезинфекционог средства (58.960 литара воде и 58,96 литара натријум хипохлорита).

(Према: Општински сајт)