Ковин

Настављају се радови на реконструкцији зграда СБПБ „Ковин“

НА РЕДУ ЈЕ ЈЕДАН ОД КРОВОВА

  • После сређивања фасада више зграда, сада је у току сређивање кровне конструкције на Одељењу за интензивни третман  – женско 2

На објекту Специјалне болнице за психијатријске болести ,,Ковин“ у току је реконструкција дотрајале кровне конструкције Одељења за интензивни третман психотичних поремећаја – женско 2.

Средства у висини од 13.440.180 динара обезбедила је Покрајинсјка влада АП Војводине, у циљу обезбеђења несметаног функционисања установе и подизања квалитета здравствене заштите.

Дугогодишње занемаривање проблема проузроковало је велико оштећење зграде у којој је поред поменутог Одељења смештена и биоскопска сала, основана пре 99 година, а где је пре 89 година приказан први филм не само у болници већ и у граду. Филмови нису приказивани само за пацијенте, већ и за особље и грађанство.

Данас је биоскопска сала место где наши пацијенти уживају у различитим културним садржајима и програмима (филмови, приредбе, радионице, секције). У сали се организује и континуирана медицинска едукација за запослене.

,,Предметни радови ће допринети томе да Специјална болница ,,Ковин” постане савременије, боље опремљено, сигурније и лепше место за лечење, рехабилитацију и опоравак пацијената.

Захваљујем Покрајинској влади АП Војводине и Покрајинском секретаријату за здравство на сталној подршци и континуираном улагању у нашу болницу“ – истакла је в. д. директора СБПБ ,,Ковин“ др Јованка Петровић, специјалиста психијатрије, пише у саопштењу ПР службе болнице.