Пландиште

Наставља се са акцијом реализације пројекта „Кућа на селу“

НОВИ ПОЧЕТАК ЗА ЈОШ ДВЕ ПОРОДИЦЕ

Програм доделе средстава има одличну популациону политику чији је циљ повећање броја становника у селима, смањење просечне старости становништва у сеоским домаћинствима и повећање стопе наталитета – истакао је Страхиња Брекић, председник Комисије за реализацију конкурса „Кућа на селу“

Општина Пландиште, у сарадњи са Министарством за бригу о селу, наставља са успешном реализацијом пројекта овог министарства „Кућа на селу“, који има за циљ, осим решавања стамбених проблема породица, и поправљање демографске слике и очување руралних средина од девастације.

За три године, откако се почело са реализацијом овог пројекта, у општини Пландиште је кров над главом добило 19 породица, које су успешно започеле свој нови у новој средини, са својом кућом и окућницом.

Четврта година реализације овог значајног пројекта, у Општини Пландиште започела је потписивањем нова два уговора, чиме су збинуте још две породице,што је њихов нови почетак, и то у новом амбијенту, у новој, сеоској средини.

Свечаном потписивању уговора, као представници локалне самоуправе, присуствовали су, као и до сада, Страхиња Брекић, председник Комисије за реализацију конкурса „Кућа на селу“, и Игор Ђорђевски, члан комисије.

„Брига о породици, насељавање сеоских домаћинстава, враћање младих на село је приоритет на ком активно радимо већ четврту годину, захваљујући Министарству за бригу о селу. Велико ми је задовољство што данас имамо прилику да потпишемо још два уговора за куповину куће на селу за породице у нашој Општини Пландиште. Реализација Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом које је расписало Министарство за бригу о селу омогућила нам је да обезбедимо кров над главом за још две породице које су испуниле све услове предвиђене конкурсом.

Програм доделе средстава има одличну популациону политику чији је циљ повећање броја становника у селима, смањење просечне старости становништва у сеоским домаћинствима и повећање стопе наталитета. Ово је један од најзначајнијих пројеката унапређења и развоја демографске политике кроз насљавање слабије насељених подручја и враћање младих на село“ , истакао је Страхиња Брекић, након потписивања нова два уговора, најављујући и нове до краја године.