УРУЧЕЊЕ ПОКЛОНА... на задовољство родитеља седамдесеторо деце

Опово

Нови поклон Општине за бебе: ове године седамдесет аутоседишта за децу

УЗ СИГУРНОСТ, И ПОДРШКА ЏЕПУ РОДИТЕЉА

Ми се као локална самоуправа увек трудимо да у оквиру наших скромних буџетских средстава ипак имамо значајна издвајања када је у питању социјална политика, брига о људима, у свим сегментима друштва, а породица је ипак стуб сваког друштва – истакао је Милош Марков, председник општине

Општина Опово, поред акције доделе пакета новорођеним бебама, и ове године је наставила и са доделом „пакета за бебе“ , не са оним садржајима који су потребни баш новорођенчадима, него са оним садржајима који су потребни бебама које седају у кола и којима је и те како потребна сигурност током вожње у колима, а то су аутоседишта. Ове године су услове за добијање сигурносних аутоседишта остварили родитељи седамдесеторо деце.

Пре уручивања поклона, родитеље је поздравио Милош Марков, председник Општине Опово:

„Ово је нама драга традиција, Општина Опово већ низ година уназад спроводи овакву акцију где имамо два мотива. Један мотив је да олакшамо почетак родитељства у финансијском смислу, дакле да ми преузмемо на себе део трошка за младе родитеље, а друго је свакако и безбедност у саобраћају која нам је битна, тако да на тај начин породицама стварамо услове да буду и безбедни у саобраћају. Ми се као локална самоуправа увек трудимо да у оквиру наших скромних буџетских средстава ипак имамо значајна издвајања када је у питању социјална политика, брига о људима, у свим сегментима друштва, а породица је ипак стуб сваког друштва па и нашег“, истакао је Марков.

(Фото: еПанчево)