Старчево

Најмлађи рагбисти „Борца“ остварили историјски успех

„ПЕТЛИЋИ“ НАЈБОЉИ У СРБИЈИ

• И пионири су постигли сјајан успех, други су у Србији

На финалном турниру првенства Србије у рагбију за „петлиће“ и пионире, одржаном 4. новембра у Београду,  мали старчевачки рагбисти остварили су велики успех. Историјски, у сваком случају.

Прво о „петлићима“.  Они су победили су све конкуренте и освојили прво место и тако постали прваци Србије у категорији „петлића“.

„Константан рад и упорност увек се исплати, а овај је успех чист пример тога. Право је задовољство радити са оваквом децом који су, пре свега, добри ђаци, а онда и добри спортисти. На нама је да од њих направимо и добре људе“, рекао је Радивоје Ћосић, тренер старчевачких „петлића“.

И пионири „Борца“ су, такође, постигли велики успех. За нијансу слабији од „петлића“.

Они су поражени само од Црвене звезде и тако освојили друго место, и тиме постали вицешампиони Србије у категорији пионира.

Игор Томашић, тренер пионира је рекао: „Искрен да будем, да нам је неко понудио пре почетка првенства овај резултат оберучке бисмо прихватили, али остаје жал што нисмо узели титулу јер су ова деца показала да могу да се носе са свим противницима. На нама тренерима је да отклонимо грешке које су уочене и да их спремимо за нову сезону.“

Радивоје Тасковић, председник клуба није крио своје задовољство: „Велики успех за овако мали клуб као што је наш, уложено је много труда и рада, али без помоћи града и Спортског савеза Панчева не бисмо  успели ни пола да направимо. Ови резултати су најбољи начин да им се одужимо на прави начин.“

(Фото: Владимир Стојшић)