УСПЕШНИ ДВОЈАЦ... Јелена Митић и Споменка Вујчин, помоћник директора Пројекат...

Опово

Јелена Митић, директорка Предшколске установе „Бамби“ у Опову

ИЗУЗЕТНА САРАДЊА СА ОПШТИНОМ

• Локална самоуправа увек нађе начина да нам помогне када дође до одређених проблема

На последњој седници Скупштине општине усвојен је и извештај о раду ПУ „Бамби.

Ништа посебно, јер кад је реч о сарадњи, директорка ове установе Јелена Митић истиче посебно сарадњу са локалном самоуправом, и у редовном и у „ванредном“ стању.

– Поред ентузијазма запослених, истакла бих  и врло добру и конструктивну сарадњу са Основном школом „Доситеј Обрадовић“, са Домом здравља, са Културним центром, а посебно са локалном самоуправом, која и у условима ограничених могућности увек нађе начина да нам помогне кад дође до одређених проблема, било које врсте – напомиње директорка Митић.

Кад споменусмо проблеме, наша саговорница каже да је све  актуелнији онај у Сефкерину, где је  све више деце, а просторне могућности су ограничене, тако да је у припреми реализација пројекта подизања новог објекта са четири радне собе и полудневним и целодневним боравком,  док би се постојећи уступио ОШ „Доситеј Обрадовић“, чиме би проблем простора био решен на дужи рок.

– Надам се да ћемо, уз помоћ локалне самоуправе успети не само у томе, већ и да ћемо у наредним годинама имати нове објекте и у Баранди и у Сакулама, као и један спрат више, са две собе и помоћним просторијама, у Опову, што је мој циљ и, да кажем, моја визија, надам се и остварива – каже директорка Митић, са осмехом на лицу, оптимистичким, рекло би се, и уз јасну подршку колегинице Споменке Вујчин, њене помоћнице, која је заједно с њом у истој канцеларији.

Е, да, не можемо да не питамо, да ли већ у овом добу деца долазе у родитељском наручју са мобилним телефоном у својим рукама.

-Не, не, телефони нису дозвољени, то родитељи знају и поштују, знају да је то у интересу правилног васпитавања и успешне социјализације њиховог детета, и то није ствар само таквог опредељења, него и потребе да бар у овом добу сва деца буду једнака и посвећена дружењу, колективној игри са другима, а не усамљивању и самољубљу – одговара наша саговорница, уз још неке констатације, с којима се у потпуности слажемо, али које, нажалост, некад важише, а данас…

Знате већ, шта да вам причамо!

ЦЕНЕ И…

Целодневни боравак малишана у ПУ „Бамби“, са три оброка,  њихове родитеље кошта 5.880 динара, а разлику до економске цене, која износи близу 30.000 динара плаћа локална самоуправа. Полудневни боравак, са ужином, кошта 1.000 динара.

Треба напоменути да Општина има и механизме субвенционисања оних родитеља који уписују друго, треће… дете.

Иначе, запослени у „Бамбију“ раде од 5 до 17 часова, а целодневни боравак деце траје од 5,30 до 16,30 сати, и подељена су по групама од 1 до 3 и од 3 до 6 година.

С. Батало

(Старт 013)

Пројекат „Опово – сва четири насеља са све четири стране општине“ суфинансира Општина Опово

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства