Панчево

Награђени најбољи ученици у познавању саобраћаја и саобраћајних прописа

ПЕТОРО ОМОЉИЧАНА И ЈЕДНА ПАНЧЕВКА

• Милица Милатов и Стефан Живанов (ОШ „Доситеј Обрадовић“ Омољица) били су и део репрезентације Србије, која је на Европсском првенству заузела 3. место

Град Панчево – Комитет за безбедност саобраћаја и ове године наставио је традицију награђивања ученика који су постигли најбоље резултате на такмичењима у области познавања саобраћаја и саобраћајних прописа. Тим поводом је у Градској управи организована додела бицикала за шесторо најуспешнијих, које је ученицима предао Предраг Живковић, члан Градског већа града Панчева, задужен за саобраћај и комуналну делатност и председник Комитета за безбедност саобраћаја града Панчева.

Екипа са територије Града Панчева (Омољица и Панчево) је на окружном такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ заузела прво место у категорији Б и Ц, док је на републичком такмичењу, у категорији Б, заузела друго место, а ученици Стефан Живанов и Милица Милатов, као другопласирани у појединачном такмичењу, остварили су право да буде део репрезентације Србије, која је на Европском такмичењу, у конкуренцији 20 држава,  заузели треће место.

Ове године бицикле су, у категорији Б,  добили Стефан Живанов (1. место), Милица Милатов (2. место) и Јана Ашанин (2. место). Сво троје су ученици ОШ  „Доситеј Обрадовић” Омољица, и свима њима ментор је био наставник  Миодраг Тасић.

У категорији Ц бицикле су добили Вељко Поткоњак (1. место). Александра Николић (2. место), обоје из ОШ  „Доситеј Обрадовић” Омољица, и обоје са ментором Миодрагом Тасићем. Сем њих, бицикл је добила и Марија Миленковић (3. место), ученица ОШ „Мирослав Мика Антић“ Панчево, а чији је ментор био наставник  Јован Јованов.

Након уручења награда,  Предраг Живковић се присутнима обратио речима:

„Овог месеца настављамо са активностима Градског комитета за безбедност саобраћаја и конкретно ове недеље, дружимо се са ученицима из наших основних школа који су освојили медаље на такмичењу „Шта знаш о саобраћају“. Ове године шест ученика је остварило запажене успехе и због тога је Град Панчево сваком од њих поклонио по бицикл. Наставићемо и даље са тим активностима, ово је већ седма година, а што се тиче даљих активности, у зависности од епидемиолошке ситуације, надамо се да ћемо до краја године реализовати још две активности. Једно је подела аутоседишта која изазива и највише интересовања код наших суграђана и то нас очекује средином децембра месеца. Почетком децембра месеца, надам се да ћемо реализовати још једну акцију која се тиче безбедности, пре свега у насељеним местима, за возаче трактора и других пољопривредних машина и подела опреме за повећање безбедности тих учесника у саобраћају“, рекао је Живковић

Миодраг Тасић, наставник у ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице и ментор петоро награђених ученика захвалио је Граду Панчеву на поклону.

„Дванаест година учествујем у такмичењу и Омољица и Град Панчево на окружним такмичењима у Јужном Банату представљају се изузетно добро, са првим местима. До сада сам пет пута учествовао на првенствима Европе, сада конкретно у Женеви. За овакав део рада је потребно доста труда и знања ментора и нормално и деце, јер као што знате ми долазимо из средина која има мали број ученика и потребно је у конкуренцији са Београдом победити и узети прво место, јер на првенство Европе могу ићи само ученици који освоје прво и друго место. У овом такмичењу учествује преко 250 хиљада ученика, тако да је овај резултат заиста значајан и велики“, истакао је Тасић.

(Према: Градски портал)

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево