На „Стрелишту“ ударени темељи новом храму Мироносица МИРОНОСИЦЕ ТО И ТЕ КАКО ЗАСЛУЖУЈУ

УСКОРО НА НОВОМ МЕСТУ... данашња литургија у привременом храму Мироносица

Панчево

На „Стрелишту“ ударени темељи новом храму Мироносица

МИРОНОСИЦЕ ТО И ТЕ КАКО ЗАСЛУЖУЈУ

• Будући храм Мироносица простираће се на површини од око 500 метара квадратних, купола ће достизати висину од 20 метара, а звоник ће се чути са 36 метара висине

У привременом храму, посвећеном Мироносицама, женама које су прве откриле васкрсење Христово, данас, како то обичаји налажу, на њихов дан, одржана је литургија, коју је служио Његово преосвештенство владика банатски Никанор, а којој је, уз велики број верника, присуствовао и Александар Стевановић, градоначелник Панчева.

  Пре литургије, ударени су и темељи новом храму Мироносица, а које је даривала породица Миленковић, а његову даљу градњу, поред локалне самоуправе, подржаће и привредници, као и сами грађани.

  Будући храм Мироносица простираће се на површини од око 500 метара квадратних, купола ће достизати висину од 20 метара, а звоник ће бити на висини од 36 метара.

  „Велика ми је част и неизмерно задовољство што ћу бити кум следеће године на слави. Изградњом ове цркве на Стрелишту, Епархија банатска ће постати богатија за још једно духовно стециште у Панчеву. Уз манастир Војловицу и постојеће храмове, православни верници у Панчеву, уз подршку локалне самоуправе и прилозима парохијана Стрелишта, као и многих пријатеља и верника из Панчева и околине, добиће духовно место од великог значаја и важности за нашу хришћанску веру“, рекао је Александар Стевановић, након преузимања кумства за славу следеће године.

                                                                                              (Фото: ЕPA.rs)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево