ДЕЦА СУ... мр Татјана Божић у разговору са Илијаном Огризовић и Жељком Милиновић

Панчево

Мр Татјана Божић, чланица Градског већа, у обиласку дечјих вртића

ГРАД БРИНЕ О И ПОТРЕБАМА ДЕЦЕ И ЊИХОВИХ РОДИТЕЉА

• После решена два проблема у два вртића, следе нове активности, а све у интересу потреба дец и њихове безбедности
• Пробле са листама чекања биће сведен на минимум, обећава мр Татјана Божић, чланица Градског већа

У четвртак је почео упис деце у вртиће ПУ „Дечја радост“ и трајаће све до краја овог месеца.

Тим поводом, мр Татјана Божић, чланица Градског већа, задужена за област образовања, у пратњи Илијане Огризовић, в. д. директора „Дечје радости“, обишла је дечје вртиће „Славуј“ на Котежу 1 и „Бамби“ на „Тесли“.

Подсећајући родитеље да је потребно да се улогују на е Управу  или еВртић, како би попунили потребне обрасце за упис своје деце, Татјана Божић је напоменула да „за осетљиве групе, где родитељи нису у могућности да електронским путем попуне обрасце, увек могу да оду у просторије „Дечје радости“, где ће их сачекати лица задужена за помоћ у попуњавању образаца.“

Иначе, у оквиру ПУ „Дечја радост“ ради 20 дечјих вртића у којима може боравити 2.715 деце.

Ево шта је Татјана Божић рекла поводом проблема са листама чекања:

– Знамо да постоји листа чекања. Не бежимо од тог проблема. Покушавамо да га решимо или листу сведемо бар на неки минимум. У изради је пројекат за нови вртић на Стрелишту који ће моћи да прими око 250 деце. У изради је и техничка документација за адаптацију простора дела Основне школе „Бранко Радичевић“ у Панчеву и тамо ће моћи да борави око 50 деце. Као што видите, радимо на томе да решимо листе чекања и трудићемо се да се листе чекања бар сведу на минимум. У вртићу „Славуј“ на Котежу пре две године је урађена ограда. Ми редовно обилазимо вртиће и детектујемо проблеме и како где пронађемо проблем, трудимо се да га решимо. Ове године решен је проблем прокишњавања вртића „Славуј“, урађен је кров, а такође је урађена и ограда око дворишта вртића „Бамби“ на „Тесли“, подсетила је већница Божић, додајући да Град свакодневно „брине о вртићима и безбедности деце“

Жељка Милиновић, главни васпитач у вртићу „Бамби“ на „Тесли“ каже да је коначно решен дугогодишњи проблем са којим су се суочавали васпитачи и деца, а то је ограда око вртића, која је била неадекватна, али након обраћања локланој самоуправи тај пробле ме решен у року од два месеца.

Илијана Огризовић, в. д. директора ПУ „Дечја радост“, је истакла да је, после решавања проблема са „Славујем“ и „Бамбијем“, у плану и адаптација вртића „Бубамара“, као и прикључење на гас централне кухиње „Дечје радости“.

-У сарадњи са нашим оснивачем, Градом Панчевом, покушаћемо да уредимо и дворишта појединих вртића, да санирамо и адаптирамо просторе и да обезбедимо неке реквизите како би дворишта била безбедна за боравак деце током пролећа и лета“, напоменула је, између осталог,  директорка Огризовић.

(Фото: Град. сајт)