ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ... посета проиводном погону газдинства „Седам језера“

Црвена Црква

Министарка Јелена Танасковић посетила производни погон газдинства „Седам језера“

ТО ЈЕДНА ЈАКО ЛЕПА И ПРИРОДНА ПРИЧА

Чујемо, дођемо, видимо конкретно шта се на терену дешава, шта је то што их мучи, попричамо и заједно проведемо сат-два, што мислим да је јако корисно и да смо до сада пуно тога поправили – истакла је Јелена Танасковић, министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде

Данас је Јелена Танасковић, министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде, са сарадницима, посетила производни погон успешног пољопривредног газдинства „Седам језера“ у Црвеној Цркви.

Заједно са министарком Танасковић, у посети овом газдинству били су и Виолета Симић, председница Општине Бела Црква и Марјан Алексић, председник Скупштине општине.

У склопу активности на обиласку терена, што се показало као заиста корисно и добро, како нама у министарству и мени лично, тако и пољопривредницима, ево нас и у општини Бела Црква. Чујемо, дођемо, видимо конкретно шта се на терену дешава, шта је то што их мучи, попричамо и заједно проведемо сат-два. Мислим да је то јако корисно и да смо до сада пуно тога поправили. Просто, постоје неке специфичности терена које ви из Београда не можете да знате колико год да сагледавате ситуацију и гледате у статистику и бројке“ – истакла је министарка Танасковић, додајући да је задовољна оним што је видела на газдинству „Седам језера“

То је једна јако лепа и природна прича. Људи из својих засада крушки и кајсија праве ракију, ту има много улагања у опрему и инвестирање и доста људи је запослено у овако малом месту. Сад ћу да седнем са пољопривредницима да видим како функционишу кроз субвенције, где се проналазе, да ли мисле да нешто треба да проширимо и допунимо и како да им омогућимо све то приступачније“ – рекла је Јелена Танасковић, коју су, на свој начин, дочекале и жене из удружења „Практичне Црвенчанке“, на шта је министарка, уз захвалност на поклону, истакла и значај удруживања жена за очување традиције и обичаја.

Истичући значај посете министарке Танасковић, Виолета Симић, председница општине, је подсетила да Општина својим документима указује на стратешки значај улагања у пољопривреду и будућност саме општине, напомињући да су „Седам језера“ предложени за посету министарке као пример добре праксе, али и да ће посета бити искоришћена за разговор са малим и великим пољпоривредницима како би се чули где су проблеми и каква су решења за њихово превазилажење.

(Фото: БЦинфо)