ПОДРШКА ГРАДА... Драгана Купрешанин уручује уговор представнику једног од 14 удружења

Панчево

Уручени уговори удружењима особа са инвалидитетом

У СКЛАДУ СА ОДГОВОРНОМ СОЦИЈАЛНОМ ПОЛИТИКОМ

• Након спроведеног конкурса, Комисија за вредновање пројеката у области социјалне заштите одобрила је 14 програма, за чију реализацију је из градског буџета издвојено пет милиона динара

Данас су, у Малој сали Скупштине града, Драгана Купрешанин, заменица градоначелника, и Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за социјалну политику,  уручили уговоре удружењима особа са инвалидитетом, тешким и хроничним обољењима у области социјалне заштите у граду Панчеву.

Комисија за вредновање пројеката и програма у области социјалне политике, према утврђеним критеријумима и приоритетима, одобрила је 14 програма. Средства за реализацију овог конкурса обезбеђена су у буџету града Панчева за 2021. годину и то у износу од 5.000.000 динара за програмске трошкове организација цивилног друштва, односно на реализацију мера и активности предвиђених важећом Стратегијом развоја социјалне заштите града Панчева и другим прописима.

Драгана Купрешанин, заменица градоначелника, изразила је велико задовољство поводом доделе уговора по Конкурсу за суфинансирање програма удружења особа са инвалидитетом, тешким и хроничним обољењима у области социјалне заштите за територију града Панчева:

– Ми као локална самоуправа континуирано подржавамо рад удружења особа са инвалидитетом, обезбеђујући им пре свега средства, али и простор како би се повећала њихова функционалност, како би се повећао квалитет услуге која се пружа, али и обезбедила њихова партиципација у друштвеном животу. На овај начин, удружења особа са инвалидитетом и тешким и хроничним обољењима могу, у складу са својим условима и приоритетима, да реализују активности и потребе предвиђене њиховим програмима. Још једном желим да скренем пажњу да Град Панчево, водећи одговорну социјалну политику, подржава ова удружења и да стојимо на располагању за сваки други вид помоћи и подршке – рекла је Драгана Купрешанин.

Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за подручје рада, запошљавање и социјалне политике нагласио је да град Панчево води одговорну социјалну политику:

– Различити програми су нам достављени и Комисија је вредновала све активности и програме које су удружења навела и на основу тога су им одобрена средства. Желим да кажем да ће Град у овој години смањити и листе чекања, односно скроз укинути, а то се односи на децу са посебним потребама, односно проширење дневног боравка “Невен”. Осим тога, у оквиру помоћи у кући, коју остварују наши Клубови за стара и одрасла лица, ту ћемо укинути листу чекања, тако да више нећемо имати проблем који се тиче особа са инвалидитетом и старијим људима, да имамо одређене листе чекања и на тај начин ћемо подићи ниво социјалне заштите – истакао је већник Чучковић.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево