ПУНА ПОДРШКА... Бранислав Недимовић и Чедомир Божић у разговору са Јарославом Хрубиком, Миланом Гарашевићем и младим пољопривредником Марком Закићем

Идвор

Министар Бранислав Недимовић и покрајински секретар Чедомир Божић на „терену“

УЗ МИНИСТРА И СЕКРЕТАРА СТИГЛА И КИША

• Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде и Чедомир Божић, покрајински секретар за пољопривреду обишли су данас пољопривредна газдинства у Идвору и разговарали са пољопривредницима

Данас су у општини Ковачица, на „терену“, боравили Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде и Чедомир Божић, покрајински секретар за пољопривреду, који су, заједно са Јарослав Хрубиком, председником Општине Ковачица, Миланом Гарашевићем, председнико СО Ковачица и Марком Младеновићем, народним послаником, разговарали са пољопривредницима и обишли неколико успешних пољоривредних газдинстава, а нису пропустили прилику да посете и Народни дом и родну кућу Михајла Пупина.

Пољопривредници су министру захвалили на посети, а нису пропустили и прилику да му захвале што је „са собом донео и кишу“. Разговор пољопривредника и министра водио се на тему наводњавања и развоја пољопривредне инфраструктуре, а није пропуштена ни прилика да се поразговара о субвенцијама и конкурсима, како на нивоу Републике, тако и на нивоу Покрајине.

На ту тему је Чедомир Божић, покрајински секретар за пољопривреду, је рекао да пољопривредници треба  активније да се одазову на конкурсе, пошто је „одзив до сада јако мали“, иако Покрајинска влада значајно подстиче развој пољопривреде, тако да је на пољопривредницима да се информишу о  конкурсима и да се на њих пријављују, а што се тиче секрретаријата на чијем је челу, имају пуну подршку.

Гости су потом, у друштву љубазних домаћина, пре ручка, обишли, поред осталих и пољопривредно газдинство Марка Закића, младог и успешног пољопривредника из Идвора, који ће ускоро завршити Пољопривредни факултет, а за то време брине о 350 ха под ратарским и 30 ха под повртарским културама.

Милан Гарашевић, председник Скупштине општине Ковачица и покрајински посланик, захвалио је гостима на посети и исказаној подршци.

„Разговарали смо са министром, тражили што боља решења, чули предлоге, планове, за наредну годину и потрудили се да првенствено посветимо пажњу помоћи пољопривредницима. Разговарали смо о неким будућим са стратешким питањима која су битна, као што је то су цене и то је оно што тренутно највише мучи пољопривреднике. Министар је дао неке информације које су изузетно значајне и вољан је да помогне по сваком питању, истакао је Гарашевић.

Министар Недимовић није пропустио прилику да посети и и родну кућу Михајла Пупина и Народни дом. Овом приликом представљена је актуелна поставка, а са директором Дома културе Светиславом Закићем разговарао је и о Пупиновом доприносу на пољу пољопривреде и свим замислима и идејама које је имао овај  велики српски научник, Михајло Пупин Идворски.

Гости из Београда и Новог Сада, након Идвора, обишли су и пољопривреднике у Баранди.

(Фото: Ковачица Инфо)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.