ГЛАС СУГРАЂАНА... Милош Марков

Једно питање – више одговора

Милош Марков, председник Општине Опово

УРАДИЛИ СМО ПУНО, АЛИ ПОСЛА ИМА ЈОШ

• Низ планираних пројеката нас очекује и у наредној години. То су, пре свега, реновирање школа у Баранди и Сакулама, наставак пројекта изградње постројења за прераду отпадних вода и почетак изградње канализације у Опову, реновирање зграде Дома здравља, изградња дечјих игралишта…

 

— Како са становишта најважнијих задатака локалне самоуправе оцењујете годину која је на измаку и који су то најзначајнији планови општинске власти у 2024. години?

Са задовољством могу да истакнем да полако испраћамо још једну добру годину када су у питању улагања и реализовани пројекти у општини Опово.

У оквиру саобраћајне инфраструктуре имали смо два велика пројекта: реконструкцију и адаптацију локалног пута Сефкерин – Врбовски, за нашу општину изузетно значајне саобраћајнице, као и асфалтирање и реконструкцију 4,5 километара коловоза 13 улица у Сакулама, Баранди, Опову и Сефкерину.

Завршили смо и два капитална архитектонска пројекта. Изградњом покривене зелене пијаце у Опову унапредили смо пласирање пољопривредних производа, док смо изградњом новог објекта вртића у Сефкерину и проширењем постојећег вртића у Опову дефинитивно решили упис деце у предшколску установу без листе чекања. Поред ова два пројекта у реализацији је реконструкција старог каштела „Виле Мис Хелена“, који ће бити адаптиран у музејски простор.

ЗА ДЕЦУ УВЕК… нови дечји вртић у Сефкерину

У оквиру пројекта „Реконструкције водоводне мреже на територији Општине Опово“ заменили смо старе азбестне цеви и поставили нове полиетиленске у две улице у Опову – Рибарској и Бранка Радичевића, такође финишира се комплетна реконструкција фудбалског терена у Сефкерину.

Кроз пројекте подршке спровели смо енергетску санацију за 44 домаћинства, суфинансирали летовање за 94 основца и прославу матурског бала, обезбедили зимски огрев за социјално угрожене категорије становништва, обезбедили геронто домаћице и личне пратиоце. Такође, подељени су бесплатни уџбеници за ђаке прваке, школски ранчеви за предшколце, аутоседишта и пакети за новорођене бебе, новогодишњи пакетићи за сву децу до девет година, награде за најбоље ученике.

У склопу одговорне политике друштвеног развоја, суфинансирани су пројекти удружења грађана и манифестација, верских заједница и спортских клубова.

Низ планираних пројеката нас очекује и у наредној години. То су, пре свега, реновирање школа у Баранди и Сакулама, наставак пројекта изградње постројења за прераду отпадних вода и почетак изградње канализације у Опову, реновирање објекта Дома здравља Опово, изградња спортско – рекреативног центра и дечјег игралишта са справама и меком подлогом у Сефкерину, завршетак комплетног пројекта реконструкције водоводне мреже у Опову и друга фаза реконструкције водоводне мреже у Сакулама, реновирање Дома културе у Сефкерину, изградња нових дечијих игралишта и породичних паркова у сва четири општинска места, постављање теретана на отвореном у Сакулама и Сефкерину, реконструкција кошаркашко – рукометних игралишта у Сефкерину и Баранди, реконструкција и опремање капеле у Сефкерину…

Оно на шта сам посебно поносан је чињеница да је локална самоуправа постала истински сервис свих грађана и да су сви пројекти које реализаујемо резултат договора са грађанима општине. Са нашим суграђанима разговарамо, слушамо квалитетне предлоге и прихватамо сугестије, и на тај начин планирамо и пројектујемо будућност наше средине.

ПОДРШКА… Игор Мировић, председник Покрајинске владе у Опову

Пуно тога смо урадили али је још пуно тога остало да се уради. Показали смо да имамо идеје, квалитет и да наша обећања нису само празне предизборне речи. Све што смо обећали ми смо и урадили. За последњих осам година наша општина је потпуно променила изглед, унапређен је рад свих јавних установа и предузећа, а ми као одговорни људи којима је на демократским изборима поверено да водимо локалну самоуправу, наставићемо да радимо у циљу напретка наше локалне средине у свим областима друштвеног живота.

Крај је године и искористићу прилику да свим грађанима општине Опово честитам новогодишње и божићне празнике и пожелим пуно среће, успеха и здравља у новој 2024. години.

(Старт 013)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.