У НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ... Драгана Митровић

Једно питање –  више одговора

Драгана Митровић, градоначелница Града Вршца

СВЕ ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ ЖИВОТ ГРАЂАНА

• Град Вршац добио је ове године нови, модеран, веома функционалан вртић, а овом великом и значајном инвестицијом решен је вишедеценијски проблем за многе родитеље који немају другу опцију за чување деце

– Како са становишта најважнијих задатака локалне самоуправе оцењујете годину која је на измаку и који су то најзначајнији планови градске власти у 2024. години?

Сагледавањем и великим улагањем у најзначајније пројекте у Вршцу и околним насељеним местима, постигнуто је много тога, што је од великог значаја за све сфере друштвеног живота.

Град Вршац добио је нови, модеран, веома функционалан вртић, а овом великом и значајном инвестицијом решен је вишедеценијски проблем за многе родитеље који немају другу опцију за чување деце. Брига о деци и улагање у систем образовања увек ће бити приоритет, јер они су наша будућност. Као и сваке године, за њих су обезбеђени и новогодишњи пакетићи.

Међу важнијим пословима је свакако покретање радова на новој индустијској зони Север , као и милионска улагања државе у даљи развој аеродрома и Пилотске академије у Вршцу. Такође, доста је уложено и улагаће се и у медицинску опрему, као и на припрему документације и пројектим активностима, а све у циљу добијања нове, модерне болнице. Улагањем у здравство, улажемо у здравију будућност наших грађана.

Успешно је завршен, уз подршку Комесаријата за избеглице, још један пројекат изградње станова и збрињавање избегличких породица. Потребе избеглица још увек постоје, активно се ради на њиховом решавању.

Између осталог, уложено је у изградњу и реконструкцију улица, путева и других јавних површина, као и у текуће поправке и одржавање саобраћајне инфраструктуре. Доста тога започетог ће се реализовати у 2024. години. Један од важних пројеката је и изградња магистралне обилазнице, а укупна вредност инвестиције је 8.233.750 евра без ПДВ-а. Изграђена је прва деоница обилазнице, од деонице међународног пута 1.Б реда бр.10 Панчево – Вршац до локалног пута Вршац – Павлиш.

СТВАРАЛАШТВО ЖЕНА… у друштву са Милошем Вучевићем, потпредседником Владе Србије

Рад на изградњи линије муља, који заокружује комплетан систем за прераду отпадних вода је у току, а план је да комплетан пројекат буде завршен у 2024. години. Укупна вредност пројекта износи 759.368.000 динара.

Улагање у културу, такође је један од битних пројеката. Опремање Позоришта Стерија најсавременијом опремом за светло, звук и видео је само почетак, а круг је затворен новим успешним пројектом ове године и проблем крова ће у потпуности бити решен.

Град Вршац, само протекле године, издвојио је 150.000.000 динара за изградњу Новог гробља. Вечно почивалиште наших предака представља наставак старог гробља, изграђено је по најсавременијим стандардима и овом инвестицијом решен је вишедеценијски проблем, а веома значајан за грађане , јер предстваља парк сећања и историје где почивају наши преци.

Што се тиче буџета за 2024. годину, он је пажљиво планиран. Водили смо се тиме да средства распоредимо на све области и да нам пружи добру основу за наставак започетих инвестиција и почетак нових.

ЈЕДНА БРИГА МАЊЕ… градоначелница на отварању новог дечјег вртића

Стога смо и ову одлуку, као и све претходне, припремали крајње одговорно и реално, истовремено уважавајући обавезу да наставимо са путем развоја и стварања нових вредности. Буџет смо планирали тако да равномерно улажемо у наш град и наша села, да улажемо у образовање, да обезбедимо више средстава за децу и породицу и сектор социјалне заштите, да улажемо у пољопривреду, културу, туризам, комуналне делатности, саобраћајну инфраструктуру, заштиту животне средине, енергетску ефикасност, да завршимо велике капиталне пројекте, али и започнемо нове. Буџет за 2024. годину је развојни, јер доноси нове инвестиције, које ће у будућности генерисати нова радна места.

Настојаћемо да својим радом и учешћем у конкурсима код виших нивоа власти и код разних фондова, увећамо иницијални буџет и тако створимо додатне финансијске могућности за реализацију нових активности и пројеката, а све у циљу развоја бољег и квалитетнијег живота наших грађана.

Свим нашим суграђанима, као и вашим читаоцима, желим срећне божићне и новогодишње празнике и да их проведу у благостању, срећи и задовољству, заједно са својим породицама.

(Старт 013)