ПОДСТИЦАЈ... а на крају тренинга и заједничка слика за сећање

Опово

Марко Кешељ, државни секретар за спорт, на тренингу подмлатка КК „Опово 99“

КАД СУ ДЕЦА И СПОРТ У ПИТАЊУ, ОНДА…

• Драго ми је што је државни секретар имао прилику да види како функционише подмладак КК Опово 99 и да им уручи симболичну опрему и пренесе поруку да је добро бавити се спортом и да треба да буду спортисти, јер ће на тај начин сутра бити и бољи људи – истакао је Милош Марков, председник општине

Настављајући посете спортским колективима у јужном Банату, Марко Кешељ, државни секретар у Министарству за спорт, стигао је и у Опово, где је у друштву са Милошем Марковом, председником општине и Анком Симин Дамјанов, заменицом председника општине, присуствовао тренингу подмлатка Кошаркашког клуба „Опово 99“, и не само присуствовао.

Бивши кошаркашки репрезентативац Србије није пропустио прилику да, уз практичне савете младим кошаркашима, демонстрира и своје кошаркашко умеће играјући са њима баскет, да би их потом пријатно изненадио и пригодним поклонима: пет лопти петица, две лопте шестице, три лопте седмице и пет дресова.

На поклонима, који малим клубовима и те како значе, поред представника општине, захвалили су и Никола Константинов и Дејан Фогл, челници овог успешног спортског колектива.

Захваљујући се на пригодном дочеку општинског руководства и руководства клуба, Марко Кешељ је, након завршеног тренинга и уручења поклона рекао:

„Желим да кажем да су нам сваки клуб и свака општина подједнако битни, јер не правимо разлику узмеђу великих и малих клубова. Желимо да деци пружимо што боље услове за бављење спортом и ова симболична донација у виду спортске опреме, која је протеклих недеља додељивана спортским клубовима, има за сврху побољшање услова наше дечице за бављење спортом“ – истакао је Кешељ, који је на функицји државнг секретара у Министарству за спорт од 4. новембра прошле године.

Председник Општине Опово Милош Марков узвратио је у сличном тону:

„Велико ми је задовољство што смо данас имали посету државног секретара спорта јер нама као малој локалној самоуправи пуно значи када нас посете представници виших нивоа власти и државни органи и када покажу да Општина Опово постоји и да они воде рачуна о њој. Посебно ми је задовољство што је то ресор спорта и што је државни секретар имао прилику да види како функционише подмладак Кошаркашког клуба Опово 99 и да им уручи симболичну опрему и да им пренесе поруку да је добро бавити се спортом и да треба да буду спортисти, јер ће на тај начин сутра бити и бољи људи“- поручио је Марков.

(Фото: Глас Опова)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.