ОПШТИНА АЛИБУНАР... урађен је добар посао

Алибунар

Локални акциони план запошљавања за 2022. годину

СВЕ ШТО ЈЕ ПЛАНИРАНО ЈЕ И РЕАЛИЗОВАНО

• Локални акциони план запошљавања за 2002. годину реализован је у свим предвиђеним сегментима, и то заједничким активностима Општине и панчевачке филијале Националне службе за запошљавање и њене алибунарске испоставе

Више од месец дана пре рока, Општина Алибунар и панчевачка филијала Националне службе за запошљавање и њена алибунарска испостава, реализовале су у потпуности Локални акциони план запошљавања у свим његовом планираним сегментима.

Тако су суфинансирани јавни радови, у трајању од четири месеца, а на којима су биле ангажовани незапослени у стању социјалне угрожености и теже запошљиве категорије становништва. Осим материјалне накнаде, у нето износу од 22.000 динара месечнно, ефекти су постинути и у остваривању социјалне функције и унапређења радних способности таквих особа,

Осим тога, организована је и стручна пракса незапослених за могућност самосталног рада у струци, а тиме и приправнички стаж за стицање услова за полагање струћног испита.

Исплаћивана је и новчана накнада за трошкове превоза, 22.000 динара за оне са трећим и четвртим степеном квалификација, 24.000 динара за особе са шестим степеном квалификација, као и 27.000 за оне који имају најмање шести степен, али и 240 ЕСПБ бодова.

Као важан сегмент Локалног акционог плана запошљавања, реализован је и онај предвиђен за развој предузетништва, и то доделом субвенције у једнократном износу од 300.000 динара.

Реализацијом Локалном акционог плана запошљавања, у овој години у општини Алибунар посао је добило 26 незапослених, и то 16 за обављање јавног рада, петоро за стицање стручне праксе и исто толико за отпочињање предузетничке активности.

Пројекат „Алибунар данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.