НОВИ ПОЧЕТАК И ЗА... Милош Марков уручује уговор Сави Лазину

Опово

Локална самоуправа подржава активности удружења грађана

ЗА 12 ПРОЈЕКАТА ТРИ МИЛИОНА ДИНАРА, СЛЕДИ…

• Удружења грађана су изузетно битни чиниоци наших локалних активности и нашег друштвеног живота, то је један сектор који окупља људе како би били активни у нашој локалној заједници – истакао је Милош Марков, председник општине

У Културном центру Опово јуче је одржана пригодна свечаност доделе уговора удружењима грађана, чији су пројекти прошли на конкурсу који је расписала Општина Опово.

Уговоре, вредности од три милиона динара, представницима 12 удружења уручио је Милош Марков, председник Општине Опово.

Након честитки за успешно пројектоване активности иу овој години, Милош Марков је рекао:

Ми као представници локалне самоуправе сматрамо да је цивилни сектор изузетно битан учесник друштвеног живота на територији наше општине као један од иницијатора многих активности и које су сада већ традиционалне и које су потекле из активности удружења грађана. Ми као локална самоуправа то препознајемо и у складу са нашим могућностима из године у годину имамо тренд да повећавамо финансирање невладиног сектора. Прошле године буџет за финансирање невладиног сектора је био 3,5 милиона, а ове године је четири милиона динара. Удружења грађана су изузетно битни чиниоци наших локалних активности и нашег друштвеног живота, то је један сектор који окупља људе како би били активни у нашој локалној заједници“ – истакао је Милош Марков, најављујући да ће половином године локална самоуправа издвојити још милион динара за њихове активности.

У име представника свих 12 удружења, присутнима се обратио Сава Лазин, председник Удружења параплегичара и квадриплегичара Опово:

Ова средства, превасходно смо наменили туристичком ангажовању Удружења параплегичара и квадриплегичара Опово. У плану нам је да дорадимо набавку једног катамарана где би Општина Опово добила на туристичкој популарности особа са инвалидитетом. Пошто смо чланови савеза параплегичара и Војводине и Србије тако да има заинтересованих удружења, појединаца и групација из целе Србије и верујем да је то један нови почетак како за Удружење параплегичара, тако и за Општину Опово“, напоменуо је Лазин.

(Фото: Глас Опова)