БЕЛА ЦРКВА... брига локалне самоуправе о онима који о себи не могу сами да брину

Бела Црква

Локална самоуправа општине у пројекту „Геронто служба – помоћ у кући“

И ТО ЈЕ ЗАДАТАК ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

• Циљ пројекта, који локална самоуправа реализује заједно са Центром за социјални рад „8. мај“ је помоћ старачким домаћинствима и домаћинствима у којима живе особе са високим степеном инвалидности

Након што је Виолета Симић, председница општине, са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потписала уговор, у општини Бела Црква у току је припремна фаза реализације пројекта „Геронто служба – помоћ у кући“.

Циљ пројекта, који локална самоуправа реализује заједно са Центром за социјални рад „8. мај“ је помоћ старачким домаћинствима и домаћинствима у којима живе особе са високим степеном инвалидности.

Сви они  којима је непоходна оваква врста помоћи, односно помоћ геронто-домаћица могу да се јаве  Центру за социјални рад у Белој Цркви, директорки Маријани Георгијевски или стручној сарадници Марији Симић,  на телефон 013/851-165.

На исти број телефона могу се јавити и све оне домаћице које би желеле и мисле да могу да буду геронто-домаћице и на тај начин помогну и себи и онима којима је помоћ потребна.

Пројекат „Геронто служба – помоћ у кући“ је од великог значаја за грађане општине Бела Црква, јер ће омогућити сигурнији живот старијим лицима, онима којима је потребна подршка за сваки сутрашњи дан, као и онима који имају такав степен инвалидности да нису у стању да самостално задовоље своје свакодневне потребе, и у том смислу је оваква акција локалне самоуправе и Центра за социјални рад изузетно драгоцена и показује одговоран однос према свим грађанима општине.

Пројекат „Општина Бела Црква – грађанин у функцији актера општинске локалне самоуправе“ суфинансира Општина Бела Црква.