УСПЕШНОМ САРАДЊОМ ДО... нови паркет до почетка нове школске године

Панчево

Дане Баста, покрајински секретар за омладину и спорт, посетио ОШ „Васа Живковић“

ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ СПОРТУ, И ШКОЛСКОМ И…

• Панчево је град спорта и доста се улаже у спорт, а Покрајински секретаријат за спорт и омладину ће и у наредном периоду имати одличног партнера у локалној самоуправи и наступићемо заједно на свим пољима када је реч у улагању у спорт – истакао је Дане Баста

Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину, и Дејана Васић, помоћница за спорт, посетили су Панчево. Они су, заједно са домаћинима, Александром Стевановићем, градоначелником Панчева, мр Татјаном Божић, чланицом Градског већа, задуженом за образовање, и Марком Младеновићем, народним послаником, обишли ОШ „Васа Живковић“ и разговарали са Браниславом Милковић, директорком школе, о сређивању фискултурне сале ове школе.

– Данас смо у посети граду Панчеву где смо имали састанак са градоначелником у вези са даљим улагањима у спорт и спортску инфраструктуру. Покрајински секретаријат је преко конкурса подржао две школе у Панчеву – ОШ „Васа Живковић“ и ОШ „Братство јединство“ са 1.400.000 динара. Стварамо боље услове за нашу децу да се баве спортом, оно што је неопходно да се уради је обнова паркета у фискултурним салама у обе ове школе и радови ће се извести тако да све буде спремно до поласка деце у школу. Сарадња са Градом Панчевом је сјајна, Панчево је град спорта и доста се улаже у спорт, а Покрајински секретаријат за спорт и омладину ће и у наредном периоду имати одличног партнера у локалној самоуправи и наступићемо заједно на свим пољима када је реч у улагању у спорт – напоменуо је  Баста.

И Александар Стевановић је истакао  одличну сарадњу са Покрајинским секретаријатом и захвалио је на посети и издвојеним средствима, помоћу којих ће се побољшати услови за бављење спортом у школама.

– У ове две школе ће се потпуно реконструисати паркети, тако да деца могу да користе салу онако како доликује и моћи ће даље да се развијају и баве спортом. Досадашња сарадња Панчева и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину је заиста на високом нивоу и овакве посете веома значе, јер та сарадња може бити само још боља. Ми смо данас обавили и један састанак и договорили даље кораке, а све са циљем да унапредимо и спорт и спортску инфраструктуру, али и дамо подршку Савезу за школски спорт и Савезу за предшколски спорт и свима који се спортом баве, а заиста, ниво на којем се данас налази спорт у Панчеву је изузетно висок – истакао је градоначелник Панчева, напомињући да ће радови почети у најкраћем могућем року, како би све било спремно за почетак нове школске године.

Бранислава Милковић, директорка школе, захвалила је Покрајинском секретаријату и Граду Панчеву, а такође и Савезу за школски спорт Војводине, који је школи поклонио бројне спортске реквизите, а које су имали прилику да испробају мали фудбалери.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево