Опово

Локална самоуправа Опова у акцији „Зелена Војводина“

ДРВО ПО ДРВО, ЕТО И ЗЕЛЕНЕ ОПШТИНЕ

• У Опову, Баранди и Сакулама посађено је стотинак туја, а следећа акција, на пролеће, почиње од Сефкерина

У акцију „Зелена Војводина“, која се спроводи широм Војводине, укључила се и локална самоуправа Општине Опово, са  председником Општине др Зораном Тасићем на челу, као и неколико десетина волонтера, како оних из невладиног сектора, тако и активиста Општинског одбора СНС Опово.

Стотинак садница тује посађено је, сем у парку у Опову, и у парковима у Баранди и Сакулама, не само с циљем озелењавања насеља, већ и подизања еколошке свести и очувања животне средине свих грађана, посебно  младих.

Др Зоран Тасић, председник оштине, након успешно обављеног посла, истакао  је да се локална самоуправа потрудила да у акцију укључи све општинске установе и институције, али и што више суграђана, како би кација „Зелена Војводина“ била што масовнија, јер се њоме „првенствено показује еколошка свест о томе колико је важно посадити ново дрво, као и послати јасну поруку нашој деци да и оно, када одрасту, засаде неко ново дрво“.

Стотинак нових садница засадили су волонтери акције коју је организовала локална самоуправа у оквиру кампање „Зелена Војводина“. Акцију је обележио велики оџив волонтера, како из Општинске управе Опово, јавних установа и предузећа, тако и волонтера невладиног сектора и Општинског одбора СНС Опово.

„Зелену Војводину“, својим активним учешћем подржао је и Драган Манојловић, човек који је најзаслужнији што је пре више од 50 година никао парк у Опову, где се и сада налази.

   Раде Цветановић, руководилац Одељења за урбанизам и заштиту животне средине у Општинској управи Опово, подсетио је да  та управа активно учествује у свим еколошким акцијама,  а „са циљем све већег повећања процената земљишта под зеленим површинама на целој теиторији општине Опово“, најављујући наставак садње још стотинак листопадног дрвећа са првим пролећним данима, и то најпре у Сефкерину, а потом и у осталим местима ове најмање јужнобанатске општине.

(Фото: Глас Опова)

И.Б.

Пројекат „Општина Опово некад и сад – оно што се не заборавља“ суфинансира Општина Опово.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.