Пландиште

Акценти са 33. седнице Скупштине општине Пландиште

ЧЕТВРТИ РЕБАЛАНС, ДОБРО ЈЕ, ЗБОГ СУФИЦИТА!

• Суфицит у буџету у првих девет месеци ове године износи 17. 042. 000 милиона, а настао је као резултат продаје нефинансијске имовине

Тридесет и трећа седница Скупштине општине Пландиште, којој је председавао Ерне Сабо, председник Скупштине општине, као кључну тачку дневног реда имала је усвајање четвртог ребаланса буџета у овој години, али пођимо редом.

Одборници су, најпре, прихватили измене у Пословнику о раду СО, а које су урађене у складу са новим Законом о локалној самоуправи, који се тиче неких измена назива и надлежности  сталних радних тела општинског парламента.

Потом се прешло на разматрање Извештаја о извршењу Одлуке о буџету Општине Пландиште, а сходно новим упутствима Министарства финансија Владе Србије.

Одборници су информисани да је извршење буџета у првих девет месеци 2019. године текл по предвиђеној динамици и да је у том периоду остварен суфицит у општинском буџету у износу од 17.042.000 динара, а који је настао као последица продаје нефинансијеке имовине.

Због већ познатих „апотекарских проблема“, на расходној страни буџета у највећем минусу је Дом здравља, са износом од око пет милиона динара.

Скупштина општине усвојила је и Локални акциони план за унапређење положаја миграната на територији општине Пландиште за период 2019 – 2023. година. Планом је исказана сперемност локлне самоуправе да помогне смањењу сиромаштва избеглих и интерно расељених лица, као и њиховој бржој интеграцији у окружење у коме се налазе.

На крају седнице, која је имала девет тачака дневног реда, а којој је присуствовао и Јован Репац, председник општине, донето је и неколико решења кадровске природе, као и Решење о измени Решења о образовању Штаба за ванредне ситуације општине Пландиште.

И. Б.

Пројекат „Општина Пландиште – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Пландиште.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.