А САД СЛЕДЕЋИ КОРАК... др Славица Ђукић Дејановић и др Зоран Тасић (Фото: Глас Опова)

Београд – Опово

Др Зоран Тасић, председник Општине Опово разговарао са др Славицом Ђукић Дејановић, министарком без портфеља у Влади Србије

КОЈИМ ПУТЕМ ДО ВРТИЋА У СЕФКЕРИНУ

• Оно што морамо да урадимо пре саме апликације на  конкурс јесте да оснујемо савет или да одредимо лице које ће бити задужено за демографију и популациону политику – истакао је др Зоран Тасић, председник општине Опово

Др Славица Ђукић Дејановић, министарка у Влади Србије задужене за демографију и популациону политику, одржала је састанак са представницима локалне самоуправе Јужнобанатског округа, а у вези са предстојећим пројектима Владе Србије на том плану.

Др Зоран Тасић, председник Општине Опово,  изјавио је да је са министарком Ђукић Дејановић имао конструктиванм разговор, у којем је главна тема била изградња вртића у Сефкерину.

-У питању је објекат који би пом пројектним димензијама имао површину од 400 квадратних метара, а предрачунска вредност пројекта износи око 35 милиона динара, без ПДВ-а. Са министарком сам разговарао на који начин да се направи финансијска конструкција која ће омогућити да већ почетком 2020. године кренемо у реализацију овог, за нас веома значајног пројекта – изјавио  је др Тасић за Глас Опова.

Председник др Тасић је објаснио да се пројекат може реализовати посредством конкурса, у чијем суфинансирању учествује Европска унија.

-Оно што морамо да урадимо пре саме апликације на овај конкурс јесте да оснујемо савет или да одредимо лице које ће бити задужено за демографију и популациону политику и ја сам тим поводом већ обавио консултације са председником Скупштине општине, тако да на томе већ радимо. Такође, у оквиру реализације овог пројекта морају постојати и саветодавне услуге, затим, међугенерацијска сарадња, простор за мајке које доје, едукација родитеља који имају малу децу или још увек немају децу, а планирају да имају, као и упознавање са законом о раду, у којем је тачно дефинисано која су права родитеља – објаснио је председник др Тасић.

У реализацији овог пројекта, локална самоуправа би учествовала  са 20 одсто средстава од његове укупне вредности.