ОД МЛАДИХ СЕ... Драгана Митровић у друштву вршачких средњошколаца

Вршац

Почиње кампања „Посади своје дрво и негујмо га заједно“

ДРВО ПО ДРВО, И ЕТО…

• У суботу, 23. новембраа, на потезу међународног пута ка Румунији биће посађено првих 1000 стабала

У оквиру свеобухватне акције пошумљавања Србије, Град Вршац у суботу, 23. новембра, започиње своју кампању под слоганом „Посади своје дрво и негујмо га заједно“ садњом првих 1000 стабала на потезу међународног пута ка Румунији на излазу из Вршца, где је предвиђено подизање ветрозаштитног појаса.

Градоначелница Вршца Драгана Митровић позвала је своје суграђане да се у што већој мери одазову овој друштвено одговорној акцији у суботу, 23. новембра, од 10 часова. „Иако Банат важи за један од најнепошумљенијих региона, у Вршцу је другачија ситуација и захваљујући нашем Брегу и Градском парку овде је ваздух веома здрав, а зелене површине обилују на целој територији града Вршца“ истакла је градоначелница Драгана Митровић.

У акцији ће учествовати велики број ученика средњих школа са својим професорима и директорима, спортисти са тренерима, као и функционера града Вршца и јавних установа и предузећа. Подршку овој акцији пружили су својим позивима и истакнути Вршчани, међу којима су чувена драмска уметница Рада Ђуричин, оперска примадона Љубица Вранеш, као и спортисти Дамир Фејзић, први вршачки оломпијац након 60 година и Бобан Богосављевић, први шаховски велемајстор после Боре Костића.

Средства за садњу и заштитна опрема обезбеђени су у сарадњи са ЈКП „Други октобар“ као и превоз из града до локације садње, о чему ће грађани бити обавештени путем локалних средстава информисања. У плану је да се ова акција настави на Градском језеру, парку у Избишту, као и на још неколико локација како у самом граду, тако и у сеоским срединама.

И.Б.

Пројекат „Град Вршац – локална самоуправа у форми самоуправе грађана“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.