Koвин

Књижевне вечери  у организацији Библиотеке „Вук Караџић“

ЛУТКА УЧАУРЕНЕ ДУШЕ И…

• Посетиоцима у Плочици, Гају и Ковину представиће се Љиљана Шарац, књижевница и наставница српског језика из Београда

Библиотека „Вук Караџић“ Ковин организује књижевне вечери са Љиљаном Шарац у огранцима Библиотеке у Плочици и Гају и у седишту у Ковину по следећем распореду:

среда, 13. март – Огранак у Плочици; четвртак, 14. март – Огранак у Гају; петак, 15. март 2019. године у Ковину. Све књижевне вечери почињу у 19 часова.

Љиљана Шарац српска је књижевница и професорка српског језика. Рођена је 1971. године у Смедереву, у породици Лазић. У родном граду завршила је гимназију, а у Београду Филолошки факултет, смер Српска књижевност и језик са општом књижевношћу. Дванаест година је радила у Саобраћајном предузећу „Ласта” као новинар,  уредник ревије „Ласта“ и ПР. Након тога се окреће професорском позиву и данас ради као наставник српског језика у Основној школи „Стефан Дечански“ у Београду. Члан је Књижевног клуба „Чукарица“.

Пре него што је објавила први роман, дуго је писала поезију и објављивала песме. Књижевни клуб Смедерево објавио je њену збирку песама Лутка учаурене душе, 1997. године.

Међу читаоцима препозната је као аутор квалитетне српске прозе која вешто комбинује прошлост и садашњост, тако да су прва три романа била номинована за НИН-ову награду, а роман „Зид тајни“ и за награду Женско перо. Романи Љиљане Шарац објављени су под окриљем издавачке куће „Evro book“ из Београда: Опет сам те сањао (2015),  Где сам то погрешила? (2016, Зид тајни (2017), Старија (2018) године.