ПО ВИНУ СЕ ВРШАЦ... градоначелница Драгана Митровић и Јулкица Митрашиновић

Вршац

Јулкица Митрашиновић, в. д. директора Туристичке организације Вршац

У ВРШЦУ СЕ ИМА ШТА ВИДЕТИ

• Симбол града и атракција је Вршачка кула, коју је подигао Ђурађ Бранковић, после пада Смедерева под турску власт у 15. веку

Јулкици Митрашиновић, в. д. директора Туристичке организације Вршац, поставили смо три питања: Прво, који су то назнаменитији симболи града Вршца, друго, шта кажу бројке када су у питању посете туристичким манифестацијама, и треће, која су то признања којима би се Туристичка организација могла похвалити. Ево њених одговора:

СИМБОЛИ

Симбол града и атракција је Вршачка кула, која је настала у 15.веку, а подигао ју је Ђурађ Бранковић, после пада Смедерева, за одбрану од Турака. Вршац је град који данас задивљује својом вековном архитектуром, али и град који се урбанизује са савременим захтевима човека.

Кућа Јована Стерије Поповића, Апотека на степеницама, Владичански двор, Римокатоличка катедрала, Народни музеј – Конкордија, Манастир Месић.. само су део онога због чега не треба да одлажете за одлуку да посетите Вршац, вредан туристички драгуљ на мапи Војводине и Србије.

                                                            ПОСЕТЕ  

У 2017. години у Вршцу је регистровано 40.000 ноћења, град располаже са око 350 кревета у хотелском и педесетак у приватном смештају. Туристи највише посећују Вршац у време великих манифестација – „Дана бербе грожђа“ ,  „Винофеста“ , и фестивала фолклора „Вршачки венац“. Дешава се да тада ових 400 кревета не буде довољно за све који желе да преноће. Из тог разлога приоритет  је, каже директорка Митрашиновић, едукација локалног становништва, које је све више заинтересовано да региструје делатност у приватном смештају.

ПРИЗНАЊА

Туристичка организација Вршца је добитник бројних признања. Манифестација Дани бербе грожђа, а одмах за њом и Винофест, препознате су у манифестационом туризму и више пута су награђиване на Новосадском, Београдском, али и на сајмовима у региону, као  догађаји који добијају на значају када је привлачење туриста у град Вршац у питању.

Сви путеви некако, ипак, воде у Вршац.

(Старт 013)

Пројекат „Вршац некад и сад – оно што остаје“ суфинансира Град Вршац.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају

ставове органа који је доделио средства.