Опово

Још једна успешна акција сарадње грађана и локалне самоуправе

МИНИ ПИЧ ТЕРЕН ДОБИЈА НОВО РУХО

• На иницијативу грађана, брза реакција председника општине, и у току је сређивање омиљене спортске дестинације и за млађе и за старије рекреативце

У суботу је започето сређивање мини пич терена на Спортско-рекреативном центру  Опово, и то заједничком акцијом грађана и локалне самоуправе. На иницијативу фудбалера, председник Општине Опово Милош Марков је одмах реаговао и почела је радна акција, после које ће овај терен добити посве другачији изглед.

„Ми који овде играмо фудбал, замолили смо председника Маркова да види проблеме на терену и да нас подржи да све недостатке уклонимо и све доведемо у ред. Председник је врло брзо реаговао, и акција сређивања је почела, у којој је делом учествовао и сам председник, на чему му ја захваљујем“, каже Мирослав Митић, један од иницијатора ове успешне акције сарадње грађана и локалне самоуправе.

Милош Марков, и сам учесник радне акције, заједно са волонтерима који раде у Општинској управи, истакао је да је дужност локалне самоуправе да препознаје иницијативе грађана и да на њих правовремено реагује

„На иницијативу фуднбалера, прошлог петка сам са својим сарадницима обишао мини пич терен, уверио се да је терен запуштен и одмах смо решили да подржимо ову акцију копју су они иницирали, али и да заједно учествујемо у акцији да се терен што пре уреди и да то буде порука да га треба и чувати“, рекао је Марков.

(Фото: Глас Опова)