ПОЗДРАВНА РЕЧ... Влада Димитријев у свом стилу

Долово

Још једна успешна акција дружења доловачких пензионера

ТРЕЋЕ ДОБА“ , КАКО ГА ТО ВЛАДА ВИДИ

• Удружење пензионера из Долова, са својим увек активним председником Владом Димитријевим, угостило је четири пријатељска удружења из четири места: Сакула, Јагодине, Миријева и Горњег Милановца, и то, рекло би се, на начин како то само они умеју

После рођенданског дружења, 4. фебруара, када је пре 58 година основано, Удружење пензионера Долово је у петак, 17. фебруара, организовало још једну фебруарску акцију дружења, а све у циљу онога што и јесте сврха „трећег доба“, да буде доба за пример онима који живе у „првом“ и другом“, баш онако како би рекао Брана Црнчевић „како би потомци били преци“.

У свечаној сали „Цепелин“ дужило се чак 300 припадника и припадница „трећег доба“ и то не само оних из Долова, него и њихових вршњака из Јагодине, Горњег Милановца, Миријева и Сакула.

ДОЧЕК ГОСТИЈУ… традиција је традиција, то се чува и негује

Дружење је протекло, а како већ, у пријатељској и срдачно атмосфери, а поред „ића“ и пића, приређен је култрно-уметнички програма, који је наишао на изузетан пријем свих присутних, тако да је атмосфера врло брзо достигла врхунски ниво вишеструког задовољства са свих страна.

Млади фолклораши доловачког КУД-а „Банатски вез“ с две кореографије (Банат и Шумадија), одушевили су својим наступом, како су то они већ и навикли, да би своја умећа показали и они из „трећег доба“, и то Драгомир Антић на фрули и Ђорђе Стајић на усној хармоница, обојица као врхунски мајстори свог заната.

Своје рецитаторске способности показао је Душан Матић, да би Милан Дамњановић на себи својствен боемски начи, издекламовао здравицу о ракији, разуме се, увек присутној у оваквим приликама. А какво би дружење уз ракију било да нема песме, оне за мерак и за сваку прилику, и било је, и то у извођењу Жике Мартинова, чији је наступ праћен честим и дуготрајним аплаузима.

БАНАТСКИ ВЕЗ… Културно-уметничко друштво Дома културе Долово чије име све говори

Присутнима се на пригодаан начин, како то он већ уме, обратио први човек доловачких пензионера, њихов предсседник Влада Димитријев, који ни овога пута није пропустио прилику да покаже своје организаторске способности и надареност да подстакне управо оне вредности по којима се „треће доба“ разликује, не по годинама него по људима у тим годинама.

(Захваљујемо се Мирославу Првуљу, директору Дома културе Долово на иницијалном тексту и фотографијама)

(Фото: Дом културе Долово)