И ЛЕПО И... кад руководство Месне заједнице излази у сусрет жељама грађана
Алибунар

Још једна акција Савета Месне заједнице, и нови сеник у Немањиној улици

СЛОГА КУЋУ ГРАДИ, ЗА АЛИБУНАР НИШТА НОВО!

• Захваљујући сарадњи грађана и руководства Месне заједнице, као и подршци једне приватне фирме, после санације саме чесме у Немањиној улици, саграђен и потпуно нови сеник, а све у функцији…

Алибунарчани су још једном потврдили ону стару „слога кућу гради, и још једном заједничким снагама урадили оно што су хтели, а хтели су да им чесма са здравом водом буде не само место где ће пити воду, него и где ће моћи да седну и попричају, па и о будућим активностима.

На иницијативу агилног руководство Месне заједнице, на челу са Давором Петровићем, после санације увелико оштећене чесме, уследила је и изградња новог сеника, уместо оног старог на изворишту у Немањиној улици.

Руководећи се познатом синтагмом да је „вода извор живота“, сами мештани, уз конкретну подршку радника једне приватне фирме, урадили су посао који ће бити од вишеструке користи, осим саме здраве воде, ту је и естетска и практична корист.

Након успешно завршеног посла, огласио и се Савет Месне заједнице, чије саопштење преносимо у мало скраћеном обиму:

Када смо кренули у овај велики пројекат, мало ко је био уз нас. Данас, сви су сагласни да су чланови Месне заједнице урадили велики посао. Много изазова је било пред нама, али смо искрено веровали да, заједно, уједињени, можемо да савладамо све тешкоће

Вођени том идејом, Савет Месне заједнице, а уз помоћ мештана Алибунар, прикупили су значајна средства за изградњу поптуно новог сеника уместо старог и оронулог, који већ постоји на изворишту воде у улици Немањина.

Сложни као и увек, првенствено је био приоритет санација чесме која је била оштећена и која је цурела на три места, затим је потпуно реконструисана и замењена нова чесма, а затим је уследило конструисање потпуно новог сеника у сарадњи са фирмом Вар-Макс Метал, власника Драгана Спасојевића, који је уједно био и извођач радова на овом амбициозном подухвату.

Сеник је говздене конструкције величине 210 пута 400 цм, а висине 240 цм, са лименим кровом и оградом од дрвета, и предат је на коришћење свим мештанима Алибунара.

Фирма Вар – Макс Метал нам је на невероватне начине изашла у сусрет у овом периоду и омогућила је успешну реализацију овог пројекта који ће служити свим мештанима нашег места.

И ми, Савет Месне заједнице, као и сви наши мештани, безгранично смо захвални и драго нам је да постоје људи као што су они који су толико посвећени и лично се залагали да се свим нашим мештанима омогући да имају не само оно што им је неопходно, већ и да им се остваре жеље.

Наставићемо да градимо наш Алибунар и стварамо за нашу децу како би свима омогућили добар живот и останак у свом месту, јер најважнија ствар је слога, кад смо сложни можемо све. Тако је и у овом прелепом месту, кад смо сви сложни све је могуће и због тога морамо да се држимо заједно“ – каже се у саопштењу Савета МЗ Алибунар.

(Фб МЗ)

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.