Covid – 19

Измене у раду Дома здравља Панчево током ванредних околности

НОВА АМБУЛАНТА ЗА СВАКИ СЛУЧАЈ

• Панчевачки Дом здравља отворио је посебну амбуланту за грађане са респираторним симптомима, док је рад са осталим пацијентима, у складу са препорукама, организован уз помоћ телефона

У складу са околностима изазваним пандемијом коронавируса, Дом здравља Панчево je свој рад прилагодио околностима. У оквиру Дома здравља отворена је амбуланту за прихватање пацијената који су фебрилни и који имају респираторне тегобе. Ова амбуланта се налази у просторијама амбуланте „Центар“ 2 у Улици Милоша Обреновића 4 у Панчеву, а лекари који раде у амбуланти „Центар“ 2, здравствене услуге својим пацијентима пружаће у просторијама амбуланте ,,Нови свет“ на Тесли.

Е-РЕЦЕПТ
  Министарство здравља апелује на старије суграђане да поштују препоруке Владе Републике Србије, да не излазе из својих домова, и да тако заштите своје здравље.
  Министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар истакао је да ће као једна од мера Владе у циљу контроле ширења Ковид-19 у Републици Србији, рок важења електронских рецепата бити продужен за три месеца, односно да ће се електронски рецепти и терапије користити за највише девет месеци, рачунајући од последњег прописивања лека, уместо 6 месеци колико је то било до сада.

Грађани који имају респираторне симптоме све потребне информације могу добити на следеће бројеве телефона које је ова здравствена установа наменила за пружање таквих информација: 013 345-077 је фиксна линија а ту су и три мобилна броја 062 807 31 10, 062 807 31 09 и 062 807 31 47, на којима ће дежурати лекари Дома здравља.

Како ванредне околности које су изазване пандемијом коронавируса захтевају што мање контаката између пацијената и лекара, Дом здравља је од 18. марта на свим амбулантама истакао бројеве мобилних телефона лекара као и фиксне бројеве дежурних телефона према распореду рада лекара. Сви корисници здравствене заштите, пацијенти као и хронични болесници могу на овај начин контактирати свог изабраног лекара или лекара из амбуланте којој припадају.

  Дом здравља Панчево напомиње да се дежурство током суботе и недеље обавља у амбуланти ,,Горњи град“ и Амбуланти за прихватање пацијената са респираторним инфекцијама, док ће амбуланте у селима радити према устаљеном режиму рада. Сви пацијенти из амбуланте ХИП биће збринути у амбуланти ,,Војловица“.

Дом здравља Панчево је отворио и кол центар за пружање информација грађанима где могу да се обрате за одређене здравствене услуге у оквиру Дома здравља Панчево. Телефони кол центра су: 062 807 31 36, 062 807 31 29, 062 807 31 23 и 013 313 349. Поред тога, отворени су и бројеви телефона за психолошку помоћ грађанима: 062 807 30 46 и 062 807 40 88.