Опово

Дезинфекција свих главних јавних површина у општини

ЗА НЕКОЛИКО ДАНА ПОНОВО, АЛИ И…

• Радници ЈП „Младост“ успешно су урадили свој део посла, остало је на грађанима – да остану код куће

Чим су се стекли временски услови, радници ЈП „Младост“ извршили су дезинфекцију свих главних јавних површина у општини, тамо где грађани долазе да би задовољили основне животне потребе у условима ванредног стања.

Једна екипа обавила је посао у Баранди и Сефкерину, а друга у Опову и Сакулама.

Самоа акцију испаратио је командант Општинског штаба за ванредне ситуације др Зоран Тасић, председник општине, у друштву са Драганом Живковићем и Александром Спасојевићем, члановима штаба.

Др Тасић је, том приликом рекао да је акција изведена у свим централним зонама насељених места, тамо где је највећа фрекфенција грађана, а да ће наредних дана на ред доћи и све остале улице у сва четири насеља општине Опово, као  и стамбене  зграде.

„У зависности од даљег развоја епидемиолошке ситуације, акција дезинфиковања свих јавних површина, посебно оних где грађани долазе из здравствених разлога или због куповине намирница, одвијаће се у клонтинуитету и у наредном периоду“, напоменуо је

др Тасић.

Сама акција изведена је са шест аутоматизованих распршивача, уз помоћ и једног тракотора, а као дезинфекционо средство коришћен је натријум хипохлорит, као најпоузданије дезинфекционо средство у овом тренутку.

(Фото: Глас Опова)