Панчево

Изложба поводом јубилеја два хора и једног КУД-а

ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈА ПАНЧЕВА

• Изложбом је обележено 180 година постојања Панчевачког српског црквеног певачког друштва и 15 година Дечијег хора овог друштва, као и 70 година од почетка рада КУД „Станко Пауновић НИС – РНП“

  У холу Градске управе Града Панчева, 6. новембра је отворена изложба поводом три значајна јубилеја, 180 година постојања Панчевачког српског црквеног певачког друштва и 15 година Дечијег хора овог друштва, као и 70 година од почетка рада КУД “Станко Пауновић НИС-РНП”.

  Изложбу је свечано отворио градоначелник Панчева Саша Павлов, који је том приликом нагласио да је Панчево град који настоји да негује своје културно и историјско наслеђе:

  –Хвала вам у име свих грађанки и грађана Панчева што нас на велелепан начин представљате, како у земљи, тако и у иностранству, на фестивалима, концертима, такмичењима и сусретима хорова. Празник града Панчева је већ традиционално увеличан одржавањем међународног фестивала „Панчевачки дани духовне музике“, који постоји већ 21. годину и који данас започиње овом изложбом. Исто то морамо рећи и за КУД „Станко Пауновић НИС -РНП, који нас на најлепши начин представља на смотрама и такмичењима како у земљи, тако и у иностранству, како кроз неговање фолклорне играчке и певачке традиције, тако и кроз изложбе и уметничке радионице, радионице народних певања, а све у духу очувања наше традиције.

  Окупљенима су се обратили и Милан Јакшић, аутор изложбе, који је подсетио на историју ПСЦПД, као и директор КУД „Станко Пауновић НИС-РНП“, Дејан Трифуновић, који је представио део изложбе посвећене овом КУД-у. Отварање изложбе обележио је и наступ Дечијег хора ПСЦПД и Дечијег тамбурашког оркестра КУД „Станко Пауновић НИС-РНП“.

                                                                                                                            И. В.