ПОШТУЈУЋИ ИНТЕРЕСЕ ГРАЂАНА... Драгана Митровић

Вршац

Изјава Драгане Митровић, градоначелнице Вршца

НАМА ЈЕ СТАЛО ДО СВАКОГ ВРШАЧКОГ ПЕНЗИОНЕРА

• Представници опозиције јавно су пред грађанима Вршца признали да стоје иза организације процеса у којем су уз помоћ појединих адвоката извршили бесомучну пљачку вршачких пензионера – истакла је Драгана Митровић, градоначелница Вршца

Вршачка опозиција данас је својим неистинитим оптужбама на рачун градске власти још једном показала да не поседује елементарно знање о законима и праву, што је редовно био случај и док су се налазили на власти. Наиме, након што је Уставни суд Републике Србије донео одлуку, по којој је утврђено да је Граду Вршцу ускраћено право на правично суђење у процесу за неправилно наплаћен самодопринос за канализацију вршачким пензионерима, уследило је доношење великог броја преиначујућих пресуда од стране Вишег суда у Панчеву, које су се у веома кратком року слиле у Градско правобранилаштво. Рокови за противизвршење, које је Град Вршац дужан да спроведе, су веома кратки, где је за свега 30 дана било неопходно спровести комплетан поступак за готово четири хиљаде предмета. Како би се заштитио општи јавни интерес свих грађана Вршца, а буџет Града од материјалног губитка услед неправовремених захтева за противизвршење, Град Вршац је био принуђен да ангажује адвокатску канцеларију, која заједно са Градским правобранилаштвом ради на припреми предмета како би се испоштовали законски рокови.

Адвокатска канцеларија ангажована је у складу са чланом 7. ставом 1. тачком 14. и подтачком 1. Закона о јавним набавкама где се између осталог наводи да се одредбе овог закона не примењују на правне услуге заступања од стране адвоката у поступцима пред судовима или другим органима јавне власти, а што је исказано и у плану јавних набавки Града Вршца за 2019. годину. Закључак је на крају да је Град Вршац поштујући интересе својих грађана поступио у складу са законом и омогућио да се сви поступци спроведу правоврмено као би се избегле било какве последице по буџет Града.

Представници опозиције јавно су пред грађанима Вршца признали да стоје иза организације процеса у којем су уз помоћ појединих адвоката извршили бесомучну пљачку и омогућили енормно богаћење на рачун вршачких пензионера, који сада тај исти новац морају да врате. Опозиција је требало да постави питање да ли су ти адвокати који су заступали пензионере упознали своје клијенте са могућим последицама процеса који воде против свог града или то пензионери тек сазнајау када им са рачуна буде скинут новац за противизвршење. Ово је такође и питање за Адвокатску комору. Ми то врло добро знамо јер ја свакодневно примам пензионере и разговарам са њима, јер нама је стало до њих и свакодневно радимо на унапређењу квалитета живота сваког вршачког пензионера – каже се у изјави Драгане Митровић, градоначелнице Вршца.

Пројекат „Град Вршац – локална самоуправа у форми самоуправе грађана“ суфинансира Град Вршац.