НОВА КОТЛАРНИЦА... и ефикасније грејање и здравија животна средина

Сакуле

Изградња нове котларнице на пелет у ОШ „Зоран Петровић“

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ У ПРВОМ ПЛАНУ

• После нових котларница у Основној школи и Предшколској установи у Опову, ускоро стартује и нова катларница у школи у Сакулама

У склопу активности локалне самоуправе Општине Опово на реализацији пројекта са циљем повећања енергетске ефикасности, у току је и изградња нове котларнице на пелет у Основној школи у Сакулама, која носи име свог надалеко познатог Сакуљанина, сликара и професора ликовне уметности, Зорана Петровића.

Како теку радови и да ли све иде по плану, проверили су Милош Марков, председник општине, Анка Симин Дамјанов, заменица председника општине, Весна Станојев, чланица Општинског већа, као и Милорад Јешин, председник Савета МЗ Сакуле и Драган Андрејић, директор школе.

Истичући значај реализације пројекта, како што се тиче ефикаснијег грејања, тако и заштите животне средине, Анка Симин Дамјанов је рекла да је цео посао вредан 10 милиона динара, од чега је седам милиона динара обезбедило Министарство заштите животне средине, док ће остатак од три милиона динара бити надомештен из општинске касе.

Морам да кажем да смо са Министарством заштите животне средине имали јако добру сарадњу и прошле године, где смо преко конкурса обезбедили средства за две нове котларнице, у Основној школи и Предшколској установи у Опову, као и за реализацију пројекта пошумљавања ветробраног појаса између Баранде и Сакула.

Овакви пројекти су јако битни, што због енергетске ефикасности, тако и због заштите животне средине – напоменула је Анка Симин Дамјанов.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.