Панчево

Изабрано ново руководство Градске организације пензионера Панчева

НОВИ ПРЕДСЕДНИК СИМО ТРКУЉА

Данас смо поставили темеље заједништва и ставили тачку на све наше поделе и кренули у нове победе. Наша снага лежи у уважавању и међусобном поштовању – истакао је нови председник панчевачких пензионера

Нови председник свих пензионера Града Панчева у наредном периоду биће Симо Тркуља, а именован је и Извршни и Надзорни одбор.

На свечаној академији, која је организована тим поводом у дворани панчевачког Културног центра, бројним присутним пензионерима обратили су се Марко Младеновић, одборник у Скупштини града Панчева и кандидат Српске напредне странке за републичког посланика и др Слободан Овука, директор Опште болнице Панчево.

Марко Младеновић, честитајући новом руководству на избору, између осталог је рекао:

Пред новим руководством је велики посао. Прво морају да оспособе и поправе све оно што остаје након претходног руководства, а да није ваљало. Да у свакој месној заједници оснују огранак свог удружења. Да сваки од тих огранака функционише и ради, да се брину и боре за пензионере са своје територије и за њихове потребе, а да им ново руководство уз подршку градске управе буде ветар у леђа како би се још више развијали, постајали већи, снажнији, опремљенији и бројнији. Да слушамо потребе пензионера јер само на тај начин можемо наставити да се и ви и ваше удружење и наша држава још више развијамо и напредујемо. И управо слушајући ваше потребе Град Панчево већ другу годину за редом обезбеђује бесплатан превоз аутобусом за све пензионере“, рекао је Марко Младеновић, додајући да заједно можемо све, али морамо да се слушамо, да заједно радимо, да чујемо потребе једни других, да сарађујемо и учинимо и ваше удружење и наш град и нашу лепу Србију бољом, лепшом и још успешнијом“.

Др Слободан Овука, директор Опште болнице, пошто је образложио како Болница функционише у ванредним условима, истакао је „у зрелим годинама здравље од великог значаја и да старији људи имају потпуно једнак третман у лечењу као и млађи.

Др Овука је свим пензионерима пожелео добро здравље, поручујући им да уколико им буде потребна здравствена услуга могу да буду уверени да ће у панчевачкој болници добити адекватну негу и лечење.

Пошто је представио ново руководство, присутним пензионерима и гостима обратио се и новоизабрани председник Симо Тркуља:

Ово је велика част, али и велика одговорност. Данас смо поставили темеље заједништва и ставили тачку на све наше поделе и кренули у нове победе. Наша снага лежи у уважавању и међусобном поштовању. Обећавам и дајем реч да ће се уважити сви пензионери са територије града и свих насељених места и да ћемо као удружење сваким даном јачати. Изабрали сте ме да заступам ваше интересе и тако ће и бити. Ништа друго ме не интересује. Наша снага је у нашем јединству. Сваког дана са својим тимом људи пожртвовано ћу радити да се што боље организујемо и сви ми пензионери без обзира где живели пођеднако користимо права која нам припадају. Бићемо подршка једни другима, да се нађемо једни другима у невољи, да се радујемо и славимо заједно, да заједно радимо на циљевима и програмима који су важни за наш напредак. У држави и граду имамо партнере“, рекао је Симо Тркуља.

У културно-уметничком програму наступили су чланови КУД Станко Пауновић НИС – РНП и Тамбурашки оркестар Музичке школе „Јован Бандур“.

                                                                  (Фото: еПанчево)