Панчево

Интернационални карневал одржан по 18. пут

ПРОСЛАВА ПУНОЛЕТСТВА КАРНЕВАЛА

Прошлог викенда, 19. и 20. јуна, у Панчеву је, по 18. пут, одржан Интернационални карневал  Панчево. Карневалске свечаности у ова два дана су традиционално окупиле велики број посетилаца, а ове године ова манифестација се одржала на новој локацији, у Центру Биг у Панчеву, где је била смештена централна бина. Осим ње, на још десетак места у граду одржавале су се пратеће манифестације, концерти, журке као и Банат гастро, сајам традиционалне хране и вина.

По традицији, Карневал је почео када је Маестро карневала добио кључеве града и тада су почеле карневалске свечаности, од дечијег карневала до представљања карневалских група, које ове године нису прошле традиционалну карневалску поворку. Посетиоце су забављали бројни музичари, међу којима су и Банатски кицоши и група Галија. И ове године, карневал је у Панчево довео госте из земаља окружења, али и са Кубе, Мађарске, Бразила…

Панчевачки Карневал је један од најзначајнијих оваквих манифестација у Србији и одржава се под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, покрајинског Секретаријата за привреду и туризам и Града Панчева.