ШЕФИЦА С РАЗЛОГОМ... Нада Сретовић

На кафи са…

Надом Сретовић, шефицом за екстерну продају у Дунав осигурању ГФО Панчево

ИМА НЕШТО У ТОМ ШТО НАС ХОЋЕ…

• Својим успешним пословањем, висином премије осигурања, као и бројем правних субјеката и физичких лица,  панчевачка ГФО Дунав осигурања је у самом врху  међу 28 филијала у Србији • Шта је то што је највећи квалитет новог директора?

Гимназију је завршила у Панчеву, потом Економски факултет у Загребу, а онда се вратила у Панчево и запослила у тадашњем СОУР Хемијска индустрија Панчево. Укидањем соур-а, почетком последње деценије прошлог века,  одлази у ХИП Развој и инжењеринг, у којем преузима функцију заменика директора за финансијска питања. А онда, на позив тадашњег директора Панчевачке филијале Дунав осигурања,  те 1997. године, прелази у ту фирму,  на сасвим нове послове – послове осигурања.  На нове пословне изазове имала је увек спремне одговоре, и данас, двадесет и једну годину касније, ево, на кафи смо са Надом Сретовић, шефицом Одељења за екстерну продају, тамо где пријатељ увек остаје пријатељ, у компанији Дунав осигурање а.д.о. ГФО Панчево.

Бити „главна“ за екстерну продају значи бити најодговорнија за рад са екстерним пословним сарадницима: агенцијама за регистрацију возила, техничким прегледима,  туристичким агенцијама, заступницима у осигурања, Поштом Србије… Има тога још, а како и не би било кад је Дунав осигурање неприкосновени лидер на српском тржишту осигурања, а Главна филијала у Панчеву, својим успешним пословањем, висином премије осигурања, као и бројем правних субјеката и физичких лица,  у самом је врху међу 28 главних филијала Дунав осигурања у Србији.

За нешто више од двадесет година проведених у Дунаву, Нада Сретовић је променила четири директора. –Сваки од њих био је специфичан на себи својствен начин, а оно што посебно ценим код садашњег директора Драгољуба Маловића, који је на челу наше ГФО од октобра прошле године, то је његова спремност на константно афирмисање и подстицање тимског рада, као и то што је непогрешиво препознао  оно најпријемчивије у ономе што се зове позитивна енергија и амбициозност у раду наших младих колега, и то управо за ефекте посла којим се они баве, а то су послови осигурања – истиче наша саговорница, уз говор тела који не оставља нимало места сумњи у уверљивост њених речи.

-Тимским радом настојимо, зашто да не, да будемо међу најбољим, ако не и најбоља филијала у Србији, и све активности, та позитивна енергија, то знање и умеће запослених  у функцији су да оправдамо поверења наших корисника, да обезбедимо сигурност грађана, сигурност њихових материјалних и нематеријалних добара, покретне и непокретне имовине, а све кроз што је могуће шири спектар производа и услуга животног и неживотног осигурања – додаје шефица за екстерну продају у Масариковој 4, кад је у канцеларији, а не на терену, широм јужног Баната.

ПОШТА
Од прошле године и на шалтерима пошта Србије могу се купити полисе за путно здравствено осигурање, чуваркућу, зелени картон… Грађани јужног Баната за сада ту погодност могу користити на шалтерима пошта у Панчеву (нова пошта), Вршцу и Ковину, а у припреми су и „стара пошта“ у Панчеву, као и поште у Ковачици и Белој Цркви.
Ни то није све. Полису путног здравственог осигурања могуће је купити и на шалтерима Комерцијалне банке.

Да споменемо и неке чињенице. На тржишту осигурања компанија Дунав осигурање пружа највећи број производа и услуга  из делатности којом се бави, а то је преко 90 врста осигурања, на више од 600 продајних места у 150 градова и насељених места широм Србије. Све те бројке, у сваком сегменту, далеко премашују све остале осигуравајуће куће.

Иначе, на тржишту осигурања је највећа јагма за продају полисе ауто-одговорности. И ту је Дунав осигурање на лидерској позицији, покривајући више од трећине тог тржишта.

Питамо нашу саговорницу шта је то пресудно због чега се возачи најрадије опредељују за полису Дунав осигурања?

-Има ту више разлога, поменућу три најпривлачнија. Прво, повољна полиса и зелени картон по старој цени, затим, могућност плаћања трошкова осигурања и регистрационих такси на одложено, на најмање три и највише 12 месечних рата, било административном забраном или чековима грађана, као и то да уз осигурање од ауто-одговорности, Дунав ауто обезбеђује ваучер – гарантно писмо за регулисање трошкова техничког прегледа – одговара на наше питање шефица Нада (тако је зову њени сарадници, па, ето, и  ми!), не пропуштајући да подсети на чињеницу да већ више година, у време Сајма аутомобила, Дунав осигурање спроводи акцију најповољније понуде за осигурања која се закључе у том периоду, уз бонус картице за набавку горива, а у сарадњи са Лукоилом.

И да не заборавимо, док о овоме причамо, таква акција је управо у току. Па, драги читаоци, не губите време, акција траје до 30. априла.

Сем у овој врсти осигурања, Дунав осигурање  је и најчешћи пословни партнер носилаца станарског права када је у питању осигурање станова и кућа. По речима наше саговорнице, ГФО Панчево је прва филијала у Компанији која је почела са осигурањем станова и кућа, и то од 1995. године, у време када се почело са откупом станова и када су они из друштвене прелазили у приватну својину. Данас је, по цени од 3,30 динара по квадратном метру, код Дунав осигурања, само са подручја града Панчева,  осигурано преко 11.000 станова и кућа, а од каквог је то значаја најбоље се видело 2016. године, када је више од 1.000 власника станова или кућа врло брзо и врло повољно наплатило штету коју је њиховим стамбеним објектима нанео изненадни градоносни облак над Панчевом.

Дунав осигурање има и лидерску позицију у осигурању пољопривредних газдинстава, посебно усева и плодова, где већ дуги низ година, од укупног тржишног учешћа у Србији, остварује од 48 до 52 одсто премије.

Ни то није све. Шефица Нада ништа не заборавља, зато је и шефица. –У нашим пословним просторијама у Панчеву је и Добровољни пензиони фонд, тако да грађани, сем што могу да осигурају своју имовину, могу да осигурају и себе или неког свог за спокојно „треће доба“ – каже она, и одмах нас је „купила“. Шта ти је успешни „трговац“, кажемо ми у својој глави. Штета што о томе нисмо размишљали раније. Е, па, уважени читаоче или читатељко, свеједно, почните о томе да мислите на време. Пензије никад доста!

Има шефица Нада, очито, још тога да прича,  али ако имамо у виду чак 90 врста онога шта се све може купити у Дунав осигурању, а  говорила је тек о три – четири, онда…

Е, да, да не заборавимо ово. Нада је прву страну, без икакве сумње, и те како заслужила. И оправдала. У сваком погледу. Зар не?

С. Батало