БИЋЕ ИНВСТИЦИЈА И ЗАПОШЉАВАЊА... само кад Чеси дођу посао за 500 радника

Бела Црква

Игор Мировић, председник Покрајинске владе, обишао објекте које је суфинансирала Покрајина

ОДЛИЧНА САРАДЊА СА ЛОКАЛНОМ САМОУПРАВОМ

• Покрајина је значајно помогла изградњу индустријске зоне, спортске хале,  реконструкцију фискултурне сале, опремање плућне болнице, а следи улагање и у локалну инфраструктуру, најавили су Игор Мировић, председник Покрајинске владе и Виолета Симић, председница општине

Игор Мировић, председник Покрајинске владе  посетио је данас општину Бела Црква и том приликом, са председницом Општине Виолетом Симић, обишао је индустријску зону, као и нову спортску халу, чију је изградњу највећим делом финансирала Покрајина.

„За нешто више од годину дана у Белој Цркви је изграђена нова спортска хала и реконструисана фискултурна сала у Основној школи „Жарко Зрењанин“. Овај важан посао финансирала је Покрајинска влада са преко 250 милиона динара, и овај објекат ће служити за развој спорта у овом делу Баната, за омладину, децу, спортисте и рекреативце“ – изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

За изградњу и опремање индустријске зоне Покрајина и локална смоуправа уложили су знатна средства, што је Општини Бела Црква створило могућности за развој привредних активности и отварање нових радних места.

СПОРТСКА ХАЛА… и за професионалне спортисте и за рекреативце

„Са новим планом за инвестирање једне чешке компаније у овој зони ће бити запослено више од пет стотина радника“ – рекао је Мировић и нагласио да су за општину Бела Црква, која је у пограничном подручју, ове инвестиције веома значајне, што показује да Покрајинска влада подједнако брине о општинама које нису на главним државним и магистралним правцима.

Игор Мировић је истакао одлично сарадњу са са белоцркванском локалном самоуправом, и да је све што је заједнички планирано, на време и реализовано.

„У протекле четири године овде је преко Управе за капитална улагања уложено 400 милиона динара, и реализовани су бројни важни пројекти“ – рекао је Мировић и додао да је данас постигнут договор да се реконструише главна улица у Белој Цркви и раде додатне инвестиције у инустријској зони.

Председница Општине Бела Црква Виолета Симић истакла је важност реализације капиталних пројекта финансираних од стране Покрајинске владе.

„Улагање из Покрајине од 81 милион динара у индустријску зону омогућило је долазак инвеститора и отварање нових радних места за становнике општине Бела Црква. Спортску салу Белоцрквани чекају већ деценијама, то је огромна инвестиција од 260 милиона динара заједно са опремањем“ – рекла  је Виолета Симић, истичући и важност завршетка градње и опремања плућне болнице у Белој Цркви, и то управо  средствима Покрајинске владе,  у висини од 49 милона динара и њен значај за укључивање у ковид систем са стотину постеља.

Активности локалне самоуправе општине Бела Црква у наредном периоду биће усмерене на пројекат реконструкције Главне улице и заштићеног градског језгра Беле Цркве.

„Ове године смо из буџета општине издвојили 20 милиона динара за пројектну документацију партерног уређења Главне улице која је дуга 1,2 км. Овај пројекат је од капиталног значаја јер обухвата и систем одвода атмосферских вода и ми очекујемо да ћемо на јесен имати спреман пројекат и да ћемо са председником Мировићем направити договор око финансијске консктрукције“ – најавила је Виолета Симић.

У посети општини Бела Црква, са Игором Мировићем, били су и Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам, Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину, као и Недељко Ковачевић,  директор Управе за капитална улагања и Никола Жежељ, директор Развојне агенције Војводине.

(Према: БЦ Инфо)