ХВАЛА ОПШТИНИ... кажу задовољни „добитници“ огрева

Опово

И ове године помоћ социјално угроженим породицама у огреву

ОВЕ ГОДИНЕ – ДРВА ЗА 292 ДОМАЋИНСТВА

Обезбеђујемо помоћ у огреву, прошле године су то били брикети, ове године смо успели, уз помоћ Покрајинске владе, да обезбедимо огревно дрво, и то већу количину, од 610 кубних метара – истакао је Милош Марков, председник општине

Као и ранијих година, уочи зиме, локална самоуправа Општине Опово дарује дрва социјално најугроженијим категоријама свог становништва, којима ова помоћ и те како много значи у зимском периоду, поготово у актуелној ситуацији, када је дрва све теже наћи, а када се и нађу – за сиромашне су, и не само за њих, прескупа.

Општина је за те сврхе набавила 610 кубних метара дрва, која су распоређена на 292 домаћинства, која су, по проценама надлежне комисије, најугроженија, што се грејања тиче.

Са акцијом се започело у Сакулама, где је огревно дрво добило 57 домаћинстава, потом у Баранди (66), па у Опову (94), а биће окончана у Сефкерину расподелом дрва за 75 социјално најугроженијих породица.

Акцијама расподеле огрева присуствовао је и председник Општине Милош Марков, који је, истичући континуитет овог програма социјалне помоћи, рекао:

Обезбеђујемо помоћ у огреву, прошле године то су били брикети, ове године смо успели, уз помоћ Покрајинске владе, да обезбедимо огревно дрво, и то већу количину, од 610 кубних метара.

Гледали смо да ове године изађемо у сусрет свим нашим суграђанима који су исказали потребу, узимајући у обзир да је и прича са енергентима прилично нестабилна. Ове године смо подржали нешто мање од 300 породица и свака добија по два кубна метра огревног дрвета и мислим да ће им то значити са два аспекта. Прво, то је цена огревног дрвета која је доста поскупела, а друго је и доступност огрева јер је теже доћи до њега, тако да сматрамо да је овај програм оправдан и трудићемо се да овако наставимо и у наредном периоду истакао је Милош Марков.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.