ОСМЕХ МАЈКЕ СВЕ ГОВОРИ... Милош Марков уручује једно од 58 ауто-седишта

Опово

И ове године подељена ауто-седишта за децу као поклон Општине

ДВА У ЈЕДАН: И БЕЗБЕДНОСТ И ПОМОЋ

Ово је једна афирмативна активност која има за циљ повећање безбедности у саобраћају свих учесника, а посебно најмлађих, а са друге стране је и материјална помоћ родитељима који су у породици добили дете – истакла је Анкица Јожика, начелница Општинске управе

У складу са одговорном социјалном политиком, Општина Опово је и ове године свим најмлађим становницима поделала ауто-седишта за децу, разуме се, бесплатно. ауто- Ауто-седишта су добили родитељи деце који су остварили право на „пакет за бебе“ у 2023. или у 2022. години, а који имају пребивалиште на територији општине Опово и у свом власништву путничко возило.

Након обраде пристиглих пријава, локална самоуправа је доделила 58 ауто-седишта за децу.

Присутне родитеље и децу поздравили су Милош Марков, председник општине и Анкица Јожика, начелница Општинске управе, који су том приликом истакли колики је значај безбедности деце у саобраћају, али и да је ова акција својеврсна помоћ Општине кућном буџету родитеља.

Напомињући да је за те сврхе из општинског буџета издвојено 560.000 динара, Анкица Јожика је рекла де подељено укупно 58 ауто-седишта, свима онима који су испунили услове конкурса.

Ово је једна афирмативна активност која има за циљ повећање безбедности у саобраћају свих учесника, а посебно најмлађих, а са друге стране је и материјална помоћ родитељима који су у породици добили дете и свакако смтрамо да је ово једна мера која ће колико – толико допринети бољој финансијској ситуацији и материјалном положају наших родитеља. Захваљујемо се свим родитељима који су дошли, честитамо пре свега на бебама које су нам дошле на свет претходне и ове године, тако да и овај наш мали знак пажње иде у том правцу“ – напоменула је Анкица Јожика.

Задовољни родитељи су, поздрављајући ову акцију, захвалили Општини на поклону, који им је омогућио да мало уштеде пара за друге потребе своје деце.

(Фото: Глас Опова)