Економија

ХИП-ПЕТРОХЕМИЈА УЛАЗИ У ПРОЦЕС ПОКРЕТАЊА ПРОИЗВОДЊЕ

• Најзначајније реализоване инвестиционе активности током застоја биле су имплементација SCADA система у Електроснабдевању и генерални ремонт екструдера у фабрици ПЕНГ

ХИП-Петрохемија, након успешне реализације ремонтних активности, улази у процес покретања производње. После Енергетике и Фабрике отпадних вода, у којима је већ реализован старт, стартоваће производни процеси у осталим петрохемијским фабрикама. У четвртак и петак, 22. и 23. априла, очекује се покретање производње у фабрикама Етилен, Полиетилен високе густине (ПЕВГ) и Полиетилен ниске густине (ПЕНГ).

Најзначајније реализоване инвестиционе активности током застоја биле су имплементација SCADA система у Електроснабдевању и генерални ремонт екструдера у фабрици ПЕНГ. Поред инвестиционих активности током застоја су реализоване ремонтне активности на процесној опреми и безбедносним системима како би био обезбеђен несметани рад петрохемијских постројења у наредном периоду. Захваљујући доброј организацији и великом ангажовању запослених и извођача радова све инвестиционе и ремонтне активности у Петрохемији успешно су обављене.

Све активности у вези са покретањем процеса производње у ХИП-Петрохемији биће реализоване уз поштовање прописаних безбедносних мера и у складу са важећим процедурама компаније, у циљу заштите радне и животне средине.       Приликом покретања производње у ХИП-Петрохемији може се очекивати повећана појава буке и појачан пламен на бакљи, који представљају основни безбедносни систем фабрике приликом старта процеса рада и у току самог процеса. О старту фабрика обавештене су све надлежне институције – каже се у саопштењу Прес службе ХИП-Петрохемије.