ПОБЕДА... Синиша Мали, Драгана Купрешанин и Јелена Ристић

Прес

Наградна игра  „Узми рачун и победи“

ГРАД ПАНЧЕВО ЈЕДАН ОД ПОБЕДНИКА

• Панчево се у претходном циклусу нашло у друштву девет најуспешнијих локалних самоуправа, које ће поделити 180.000 евра

На конференцији за новинаре, која је одржана 20. априла 2021. године у Палати „Србија“, а поводом наградне игре „Узми рачун и победи 2021“, уручена су признања и новчане награде за девет градова и општина, чији су грађани у претходном циклусу били најактивнији у скупљању фискалних рачуна и слипова. Међу девет најуспешнијих локалних самоуправа, које ће поделити 180.000 евра, налази се и град Панчево. Значајно  признање  примила је Драгана Купрешанин, заменица градоначелника Панчева.

Конференцији су присуствовали министар финансија Синиша Мали, потпредседница Савеза за фер конкуренцију и директорка компаније Мастеркард, за тржишта Србије, Црне Горе и БиХ, Јелена Ристић.

Захваљујући свести грађана о значају сузбијања сиве економије и важности узимања фискалних рачуна при свакој куповини, јер се на тај начин обезбеђује новац за даља улагања, град Панчево је добио признање и новчану награду за освојено 3. место у категорији великих локалних самоуправа на такмичењу „Узми рачун и победи 2020“.

Наградна игра „Узми рачун и победи 2021“ биће организована у два круга, од 15. маја до 25. јуна и током јесени и грађани већ могу да почну са слањем фискалних рачуна и слипова.

Паралелно са наградном игром организује се такмичење општина и градова у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова. То значи да се учешћем у наградној игри грађани не боре само за себе – већ и за град у којем живе, док сваки издати рачун или слип представља допринос изградњи бољег и одговорнијег друштва.

Право учешћа у такмичењу имају сви градови, градске општине и општине на територији Републике Србије, а како би све локалне самоуправе имале подједнаку шансу да победе, подељене су према броју становника у три такмичарске групе – мале, средње и велике.

Ранг листа у свакој од категорија прави се на основу броја послатих коверата, односно рачуна и слипова, по глави становника пондерисано куповном моћи.

(Према: градски сајт)