КОНТАКТ ЈЕ... Александар Стевановић и Владислава Максимовић, на терену, овог пута у обилиску атарских путева

Панчево

Градоначелник у обиласку уређених атарских путева

ОНО ШТО ЈЕ ОБЕЋАНО ЈЕ И УРАЂЕНО

• Рехабилитација и реконструкција атарских путева постали су већ редовна активност Града Панчево и Секретаријата за пољопривреду, а верујем да ће у будућности тако бити и са отресиштима – истакао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева

Данас је Александар Стевановић, градоначелник Панчева, у друштву са Владиславом Максимовић, градском већницом задуженом за ппољопривреду, село и рурални развој, био у обиласку уређених атарских путева у Јабуци, Долову и Банатском Новом Селу, како би се уверио у ефикасност аграрне политике Града и активности Секретаријата за пољопривреду, село и рурални развој на плану омогућавања пољопривредницима што комотнијег приступа својим поседима.

Подсећајући да је акција уређивања атарских путева реализоавана и уз помоћ Покрајине (са нешто мање од трећине утрошених средстава), а након спроведеног конкурса, Александар Стевановић је, између осталог, рекао:

Сви атарски путеви на територији Града Панчева су од изузетног значаја. У претходном периоду смо доста разговарали са нашим пољопривредницима, с удружењима пољопривредника и слушали шта им је потребно, како би им омогућили да обављају пољопривредну производњу што лакше и ефикасније.

И као што смо и обећали почетком године, радови на атарским путевима у три катастарске општине су завршени. У Банатском Новом Селу је урађено више од 3 км атарског пута, у Долову око 4,5 км, а у Јабуци је урађен атарски пут у дужини од скоро 1,5 км. Циљ нам је унапређење услова за бављење пољопривредом, што је нарочито важно за побољшање квалитета живота људи у руралним срединама на територији Града Панчева – истакао је Стевановић.

Градоначелник Стевановић је подсетио да су и ове године издвојена средства за сређивање атарских путева, и да је тим средствима, такође, уз помоћ Покрајине, планирано уређивање 6,5 километара путне инфраструктуре, као и два отресишта која су од посебног значаја за безбедност у саобраћају.

Рехабилитација и реконструкција атарских путева постали су већ редовна активност Града Панчево и Секретаријата за пољопривреду, а верујем да ће у будућности тако бити и са отресиштима“ – напоменуо је Стевановић.

(Фото: Војводина уживо)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево