СУТРА, КО ЗНА... има доста знаменитих Вршчана, можда се међу њима крију и још неки

Вршац

Градоначелница уручила награде најбољим ученицима и студентима 2023/2024.

ОНИ СУ ТА БУДУЋНОСТ ГРАДА ВРШЦА

• Локална самоуправа ће, у времену које долази, још више улагати у образовање и развој најбољих услова за запошљавање јер су то улагања у будућност Вршца – истакла је градоначелница Драгана Митровић

Град Вршац, сада већ традиционално, наградио је најбоље ђаке свих школа, оне са звањем „ђака генерације“, као и ученике који су остварили велике успехе на школским такмичењима, а од ове године уведене су и награде за најбоље  студенте Града Вршца.

Признања Града Вршца најбољим ученицима и студентима уручила је градоначелница Драгана Митровић.

Велика ми је част што се данас налазим у оваквом друштву. Задовољство је бити окружен овако успешним младим људима, који заиста представљају будућност нашег града. Сигурна сам да се међу њима налазе будући лекари, научници, инжењери, али и уметници, професори и нови знаменити Вршчани. Заиста ми је била част што сам имала прилику да им уручим награде“, истакла је градоначелница Митровић и додала да је у разговору са ученицима од њих сазнала да су сви успешно положили пријемне испите и уписали жељене средње школе и факултете.

Као и сваке године и данас смо наградили најбоље ученике и студенте, али посебно ме радује што смо свечаност по први пут организовали у Конгресној дворани Центра „Миленијум“, јер је Свечана сала Градске куће постала премала да прими овако велики број награђених који су  својим трудом и успесима постали највећи понос нашег града. Најискреније честитам, како ученицима који су у својим школама изабрани за ђаке генерације, тако и ученицима који су постигнутим успесима на такмичењима широм наше земље, Вршац представили у најлепшем светлу. Задовољство ми је што од ове године награђујемо и наше најуспешније студенте. 

Локална самоуправа ће, у времену које долази, још више улагати у образовање и развој најбољих услова за запошљавање јер су то улагања у будућност Вршца, која једино имају за циљ да наша деца остану овде, или се након даљег школовања врате у град у којем су одрасли и овде изграде своје каријере, оснују породице и наставе да стварају још бољу и лепшу средину за будуће генерације. Будућност нашег града огледа се управо у њима, а наша је обавеза да вам обезбедимо да у њему градите своју будућност. Од срца им желим пуно успеха у даљем школовању, а сигурна сам да ће наставити са оваквим успесима. Град Вршац ће им увек пружити сву подршку и дочекати их раширених руку”, истакла је градоначелница Драгана Митровић.

Награђено је 24 ученика основних и средњих школа, као и 49 најуспешнијих такмичара на републичким такмичењима, који су добили новчане награде у износу од 30.000 динара, књигу и сезонску пропусницу за базен. Такође је награђено десет најбољих студената са територије Града Вршца, који су добили новчану награду од 60.000 динара, књигу и пропусницу за базен.