НА МУЦИ СЕ... др Зоран Тасић са волонтерима у Сефкерину, у акцији помоћи социјално угроженим лицима (Фото: Глас Опова)

Опово

Обраћање др Зорана Тасића, команданта Општинског штаба за ванредне ситуације, грађанима општине Опово

ПОБЕДИТИ МОЖЕМО САМО ЗАЈЕДНО

• Локална самоуправа је до сада грађанима поделила 7.755  маски и готово 3.000 литара натријумхипохлорида, средства за дезинфекцију

Данас се др Зоран Тасић, председник Општине Опово и командант Општинског штаба за ванредне ситуације, обратио грађанима општине Опово, са поруком да се само строгим поштовањем мера Владе Србије и препорука здравствених радника о понашању у условима ванредног стања може изаћи из ове ситуације са што мање последица по здравље грађана и њихове животе.

„Прошло је нешто више од месец дана како смо се суочили са једном од највећих епидемија у последњих сто година. Уведено је ванредно стање у целој земљи, а Опово је једна од ретких средина у којој није забележен случај заразе корона вирусом, а да би тако и остало морамо се и даље понашати крајње одговорно и према себи и према другима.

Не излазите из својих домова, осим само због потреба набавке хране или одласка на посао, а тада обавезно носите заштитну опрему, и маску и рукавице и дезинфикујте све површине које би могле бити извор заразе“, напоменуо је др Тасић, да би потом додао да је локална самоуправа до сада бесплатно поделила 7.775 маски грађанима општине Опово, као и готово 3.000 литара натријумхипохлорида, најефикаснијег средства за дезинфекцију.

Др Зоран Тасић је подсетио и да се свакодневно врши дезинфекција свих јавних површина, поготово оних најпрометнијих и да ће се са таквом праксом наставити и даље, докле год то буде потребно.

„Поштовани грађани, молим вас да се и даље придржавате свих неопходних мера за заштиту здравља како бисмо што пре изашли из ове веома озбиљне ситуације, а за све ваше потребе локална самоуправа стоји вам на располагању свих 24 сата дневно. Увек, у сваком тренутку можете позвати Кабинет председника општине, где ћете из прве руке добити све неопходне информације које вас интересују, било у вези вашег здравља или неких других потреба, а ту су и наши волонтери, који вам могу помоћи у свим оним пословима које ви не можете обавити било због здравствених разлога било због ограничења кретања.

Имајте на уму да само заједничким снагама, верујући једни другима, можемо изаћи из ове кризе и наставити тамо где мо стали пре месец дана, зато останите код куће“, поручио је др Зоран Тасић у свом данашњем обраћању грађанима општине Опово.

•••

Телефон за заказивање разговора са др Зораном Тасићем је 013/681-091, и у функцији је 24 сата дневно.

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ!

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.