ПОДРШКА ПРАВИМ ВРЕДНОСТИМА... др Трајан Качина са актерима културних пројеката

Вршац

Град суфинансира 31 пројекат из четири области културе

ОЧУВАЊЕ И АФИРМАЦИЈА КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА

За наш град, очување и развој културног наслеђа је од изузетне важности, јер смо Град који предњачи у овој области и Гград који је утемељен на богат и разноврстан културни живот – истакао је др Трајан Качина, градски већник за културу

После завршеног првог овогодишњег конкурса, у Градској кући су потписани и уручени уговори за реализацију 31 пројекта у сфери културе, које ће Град Вршац суфинансирати са четири милиона динара, а у циљу афирмације и промоције културних вредности преко локалних удружења, КУД-ова и осталих регистрованих лица која се баве културом у Граду Вршцу.
„На првом овогодишњем конкурсу одлучили смо да суфинансирамо 31 пројекат из четири културне области. Приметили смо да је интересовање све веће, да имамо велики број догађаја која се организују самостално или у сарадњи са градским установама и то је за похвалу Вршцу, као стубу културног живота у региону. За наш Град, очување и развој културног наслеђа је од изузетне важности, јер смо Град који предњачи у овој области и Град који је утемељен на богатом и разноврсном културном животу.

Сви пројекти који су добили подршку на овом конкурсу, од разних фестивала, радионица до песничких вечери и остало, биће испраћени од стране представника локалне самоуправе како би сарадња између удружења грађана, градских установа културе и јединице локалне самоуправе била на највишем нивоу“ изјавио је др Трајан Качина, члан Градског већа задужен за област културе, након уручења уговора.