СВЕЧАНО... Драгана Купрешанин на додели признања најбољим матурантима

Панчево

Град Панчево наставио дугогодишњу традицију новчаног награђивања најбољих матураната средњих школа

НАЈБОЉИМА  ПОДРШКА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

• Желимо да то своје знање и будући рад примените овде у свом граду, истакла је Драгана Купрешанин, заменица градоначелника, на свечаној додели награда

У част добитника Дипломе „Вук Караџић“ и Похвале „Ученик генерације“ у средњим школама у школској 2020/21. години, Град Панчево је и ове године организовао свечаност у концерној сали Музичке школе „Јован Бандур“, чији су ученици и наставници обогатили догађај изванредним музичким програмом.

И ове школске године, један број ученика из 11 школа, које реализују програм средњег образовања и васпитања, остварило је изузетне резултате, и тако постали добитници Дипломе „Вук Караџић“ и Похвале „Ученик генерације“.

Град Панчево је наставио дугогодишњу традицију новчаног награђивања најбољих матураната средњих школа.

Најбоље и највредније ученике и ученице поздравила је Драгана Купрешанин, заменица градоначелника Панчева, и уручила им награде у име локалне самоуправе, а свечаности је присуствовала и мр Татјана Божић,  чланица Градског већа града за образовање.

ДА СЕ ЗНА… они су најбољи ученици средњих школа у школској 2020/2021.

-У име Града Панчева и у своје лично име желим да вас поздравим, да вам честитам на постигнутим резултатима на завршетку средњо-школског образовања. Ви сте средњу школу завршили са највећим могућим успехом на понос својих родитеља, професора, али и понос свих нас. Ви сте понос Града Панчева. Град Панчево ће заједно са вама постати богатији за 60 стручњака из разних области. Желимо да то своје знање и будући рад примените овде у свом граду. Зато тежимо ка томе да доведемо нове компаније, да се град константно развија и да те нове компаније буду изазов за вас младе стручњаке, да можете и лично али и професионално да се остварите у свом граду. Подршка локалне самоуправе ка вама се не завршава овде. Ми ћемо и кроз програме и награде студентима бити и даље ваша подршка и у образовању и у стручном усавршавању и на даље. И кроз награде студентима, а касније и кроз стручну праксу. Честитам вам на постигнутим резултатима, желим вам пуно успеха у будућем школовању и раду и надам се да ћемо се поново видети на додели награда за најбоље студенте, рекла је Драгана Купрешанин.

За добитнике Дипломе „Вук Караџић“ и Признања „Ученик генерације“ ове године издвојена су средства у укупном износу од 720.000 динара.

Појединачни новчани износ за награђене матуранте износи 12.000 динара.

Ове године Град Панчево је, такође, издвојио и око 99.000 динара за куповину књига за награђене матуранте. Поклон – књиге матурантима су подељене на завршним свечаностима у њиховим школама.

На крају школске 2020/2021. године, диплому „Вук Караџић“ стекло је 60 матураната, похвалу „Ученик генерације“ добило је 12 матураната, док су 9 матураната носиоци оба признања..

Награђени матуранти су били ученици ових средњих школа:

1) Гимназија „Урош Предић“Панчево……………………….….26 награђена

2) Медицинска школа „Стевица Јовановић“ Панчево….….2

3) Економско-трговинска школа „Паја Маргановић“….…10

4) Електротехничка школа „Никола Тесла“ Панчево…..….6

5) Техничка школа „23. мај“ Панчево…………………………….3

6) Машинска школа “Панчево“ Панчево ……………………..….4

7) Пољопривредна школа „Јосиф Панчић“Панчево ………….…..1

8) Музичка школа „Јован Бандур“ Панчево ……………………..…..2

9) Балетска школа „Димитрије Парлић“ Панчево ……………..1

10) Школа за основно и средње образовање

„Мара Мандић“ Панчево …………………………………….3

11) Математичка гимназија Београд ………………………..2

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево