НАСТУП ЗА ПАМЋЕЊЕ... кад је у питању „Bella musica“ - ништа ново!

Бела Црква

Годишњи концерт Хора „Bella Musica“ поново одушевио бројне гледаоце

ПЕСМОМ У КОЛО КОЛО НАОКОЛО

• Своје изузетно певачко умеће хор, осим на српском, већ 13 година, показује и на чешком, мађарском, румунском, македонском, руском… језику

Светски дан музике, 21. јун, који се од 1982. године обележава у 120 земаља света, у Белој Цркви је обележен, већ традиционално, наступом Хора Bella Musica“, у препуној сали Центра за културу.

Концерт под називом „Коло коло наоколо“ на најбољи је начин обележио трећи дан традиционалне културне манифестације „Белоцрквански карневал“, који су, као и сваке године, отвориле и затвориле мажореткиње, на опште одушевљење бројних посетилаца.

Хор „Bella musica“ , под диригентском палицом Данијеле Јокановић, још једном је својим наступом одушевио све посетиоце, који су до последњег места испунили салу Центра за културу, уз бројне и дуготрајне аплаузе подршке и одушевљења оним што су чули и видели.

А чули су бројне композиције у креативном и оригиналном аранжману, уз музичку пратњу проф. Зорана Шарбановића – клавир, проф. Ненада Јокановића – хармоника, Николе Давидова – виолина и Жељка Шарбановића – бубњеви.

Додатном одушевљењу допринео је и наступ КУД „Вукомир Видић – Уча“ из Кусића, који су својим фолклорним умећем пропратили песму „Нишка бања“ у егзотичном извођењу двадесет и четири даме из „Bella musica“, којима су припомогла и четири мушха гласа.

Иначе, Хор „Bella musica“ основан је 2011. године у оквиру Удружења „Чеси Јужног Баната“, да би две године касније стекли статус градског хора.

Своје изузетно певачко умеће хор, осим на српском, показује и на чешком, мађарском, румунском, македонском, руском… језику, а све с циљем промовисања мултикулурализма у општини Бела Црква, што им и те како полази за руком, односно гласом.

(Фото: БЦ Инфо)